Nyhed

Donald Trump benåder rapstjerner

GAFFA.dk – alt om musik

Lil Wayne og Kodak Black var på præsidentens benådningsliste

Det er nu bekræftet, at rapstjernerne Lil Wayne og Kodak Black er blandt de 73 personer, som Donald Trump benådede i går på sin sidste arbejdsdag som amerikansk præsident, skriver Pitchfork.

Både Lil Wayne og Kodak Black udtrykte deres støtte til Trump ved præsidentvalget i november. Førstnævnte og præsidenten mødtes også sidste år under en fotosession.


Lil Wayne havde indrømmet ulovlig besiddelse af et våben, efter at en ladt pistol blev fundet i hans bagage i en lufthavn i december 2019. Han var løsladt mod kaution, men skulle møde i retten 28. januar og risikerede op til 10 års fængsel.


Kodak Black afsonede en straf på 46 måneders fængsel for at have forfalsket dokumenter for at få adgang til skydevåben. Han var også tiltalt for en voldtægt i 2016.

I henhold til forfatningen har den amerikanske præsident ret til at benåde personer, der er dømt for føderale forbrydelser.

Trump benådede også sin tidligere rådgiver Steve Bannon, der var tiltalt for svindel i forbindelse med kampagnen for at få bygget en mur mod Mexico.


Opdatering:

Donald Trump benådede blandt andre også den tidligere medstifter af hiphop-pladeselskabet Death Row Records, Michael "Harry-O" Harris, der nåede at sidde 32 år i fængsel for drabsforsøg og kokainhandel. Ifølge NME skete benådningen efter lobbyvirksomhed fra Snoop Dogg, der udgav plader på selskabet i 90'erne.

Til gengæld var der ingen benådning af den tidligere zoo-ejer Joe Exotic, kendt fra Netflix-serien Tiger King, som i 2019 blev idømt 22 års fængsel for forsøg på at hyre en lejemorder til at dræbe dyrerettighedsaktivisten Carole Baskin samt for en række tilfælde af dyrplageri.


Det Hvide Hus har offentliggjort en liste med alle de 73 benådede, og den kan du se her.

I dag, den 20. januar, bliver Joe Biden indsat som USAs 46. præsident. Selve edsaflæggelsen finder sted klokken 18 dansk tid.

LÆS OGSÅ: Donald Trump beordrer statuer opført af Whitney, Aretha, Elvis med flere


ANNONCE