Nyhed

GAFFA-PRISEN 2021: Her er årets værter og de første fem livenavne

GAFFA.dk - alt om musik

Thomas Skov er tilbage som vært på GAFFA-Prisen, hvor vi præsenterer navne som Hugorm, Baest, Dopha, Greta og ikke mindst britiske Arlo Parks.

Aldrig før har en fejring af musikken været så kærkommen som nu! Vi er umådeligt glade for at annoncere, at GAFFA-Prisen vender tilbage torsdag den 4. marts i Musikhuset Aarhus. Forvent gedigent showmanship og skarp satire, når aftenens vært Thomas Skov byder velkommen inden for i  Musikhusets Store Sal:

– Jeg glæder mig helt vildt til at være vært på GAFFA-Prisen igen – og til at hylde musikken og musikerne. 2020 har gjort to ting helt klare for mig: hvor meget jeg savner at komme til koncert sammen med hundredvis, ja sågar tusindvis af andre mennesker og lade mig forføre af musikken. Og så er det blevet helt tydeligt, hvor meget jeg elsker musik og har brugt det, når der er gået corona i humøret. Så er der ikke noget bedre end at sætte musik på og forsvinde væk for en stund. Musikken skal hyldes mere end nogensinde – og det gør vi til GAFFA-Prisen!


Skov flankeres af manden med Danmarks skønneste radiostemme, flotteste skæg og bredeste musikviden, nemlig Carsten Holm, der vanen tro stiller de skarpe spørgsmål til artisterne fra vores green room på bagscenen. 

– Det er virkelig en fornøjelse for mig at være den der går rundt bag scenen og taler med artisterne før eller efter, at de skal optræde – eller når de har vundet priser. At mærke den sitrende nervøsitet, inden Lydmor går på scenen og leverer et, for nogle, grænseoverskridende show – eller når HunSolo er tre store smil og personligheder, der stråler om kap med solen, efter at de netop har modtaget en GAFFA-pris. Det er en sjælden mulighed for at være en del af stemningen, og derfor er jeg også glad for at kunne være med til at formidle den til seerne og salen.

DE FØRSTE LIVENAVNE


GAFFA-Prisen handler blandt andet om at hylde musikken og i særlig grad også livemusikken, der mildt sagt har haft trange kår i 2020. Vi er enormt stolte af at kunne præsentere fem vanvittigt fede livenavne, der hver især bringer noget nyt, noget anderledes og noget originalt til live-bordet. 

HUGORM – Gør dig klar til publikumskontrol i verdensklasse og rocket eskapisme!

ARLO PARKS – 20-årigt britisk stortalent, hvis sårbarhed, sangskrivning og inderlighed skærer gennem marv og ben.


GRETA – Sekstjernet 80'er-inspireret synthpop, der både får dig til at tænke, føle og danse.

BAEST – Baest er ikke kommet for, på rolig og sikker vis, at gentage succesen fra 2018 – de er kommet for at skrive historie

DOPHA – Med bare seks singler i bagagen har Dopha formået at cementere sig som et af de vigtigste nye navne i dansk musik lige nu. 


Om det foreløbelige program siger GAFFA chefredaktør Sidsel Thomassen:

– Det er nok efterhånden gået op for de fleste, der har fulgt med i GAFFA-Prisens udvikling, at vi ønsker at gøre tingene en smule anderledes end de andre store awardshows på dansk jord. Det afspejles blandt andet i liveprogrammet, som først og fremmest er, ja, live. Vi tager vores opgave som formidlere af musik virkelig seriøst, så det er en fornøjelse at kunne præsentere vores publikum for disse helt unikke navne. 

GAFFA-PRISERNE 
 
Når publikum ikke bliver blæst bagover af livemusikken, skal der naturligvis uddeles en lang række priser til de artister, der har klaret sig godt i 2020 på trods af coronakuller og næsten umenneskelige arbejdsforhold. GAFFA-Prisen er den eneste musikpris i Danmark, der udelukkende afgøres af læserne. Dig, der læser GAFFA. Dig, der lytter til musik hver eneste dag. 
Dig, hvis mening reelt set er den eneste, der betyder noget.


DU KAN AFGIVE DINE STEMMER HER - Afstemningen er gået i gang og løber indtil fredag den 12. februar klokken 18.00. 

Mange prismodtagere har gennem årene udtalt, at netop GAFFA-Prisen er specielt ærefuld at modtage, fordi det er dem, der lytter til musikken, der bestemmer. Derfor opfordrer vi dig, som trofast musikentusiast, til at gøre din stemme gældende og derved hjælpe os med at mobilisere Danmarks største musikjury.

AFSTEMINGEN 

For at læserne kan afgøre, hvem der skal vinde, er de nødt til at have en stor, alsidig bruttogruppe, hvorfra de kan vurdere og vælge deres favoritkandidater.


GAFFAs redaktion gennemgår derfor musikåret og indstiller en lang række artister efter en vurdering af deres præstationer i perioden januar 2020 til december 2020. Vi vurderer både artistens kunstneriske kvaliteter og publikumsmæssige udbredelse. Det resulterer i varierede bruttolister – en grovsortering, om man vil – med artister fra både vækstlag, upcoming-miljøet og fra det etablerede musikmiljø. Alle artister bliver altså tildelt en fair chance for at løbe med en nominering og dermed en GAFFA-Pris.

Processen er således, at de fem indstillede artister, der i hver kategori modtager flest publikumsstemmer, bliver nomineret til en GAFFA-pris. Den artist, der har modtaget flest publikumsstemmer, vinder.

OBS: Showet afholdes naturligvis efter alle gældende coronarestriktioner. Information om broadcasting offentliggøres snart. 


ANNONCE