Nyhed

Iced Earth-guitarist anholdt efter stormen på Kongressen

GAFFA.dk – alt om musik

Jon Schaffer er nu i politiets varetægt

Jon Schaffer, guitarist og primær sangskriver i metalbandet Iced Earth, er nu anholdt efter at have været efterlyst for sin deltagelse i stormen på den amerikanske kongresbygning den 6. januar, skriver Variety.

Guitaristen meldte sig selv til FBI og er nu i politiets varetægt i sin hjemstat Indiana.


Schaffer er sigtet for blandt andet vold og gadeuorden og skal have brugt bjørne-spray (minder om peberspray) mod politifolk. Guitaristen blev fotograferet iført en baseball-cap med ordene “Oath Keepers Lifetime Member,” hvilket ifølge organisationen Southern Poverty Law Center er "en af de største regeringsfjendtlige organisationer i USA" og primært består af tidligere politifolk og militærveteraner, hvilket Schaffer dog ikke er.

Det var ikke første gang, Jon Schaffer deltog i en Trump-støttedemonstration. For to måneder siden, den 15. november sidste år, blev han interviewet af den tyske avis Die Welt, der dog stavede hans navn "John Schaper" og (forståeligt nok) ikke opdagede hans identitet som metalmusiker. I interviewet sagde han: "De (det politiske establishment, red.) vil tabe. De kæmper med de forkerte mennesker, tro mig," sagde Schaffer til Die Welt.

Intervieweren spurgte ham, om han troede, der ville komme optøjer? "Hvis nogen bruger vold mod os, reagerer vi i overensstemmelse hermed. Det ønsker vi ikke, men vi er klar," svarede han.


Guitaristen har tidligere været åben om sine konservative politiske synspunkter og sin mistillid til både regeringen og medierne i USA.

Iced Earth albumdebuterede i 1990 og har udgivet 12 studiealbum, senest Incorruptible fra 2017.

De øvrige medlemmer af Iced Earth har taget afstand fra stormen på Kongressen.


LÆS OGSÅ: Resten af bandet udtaler sig efter guitaristens medvirken ved stormen på kongressen

 

 


ANNONCE