Nyhed

Nightwish mister kernemedlem – træt af musikbranchen

GAFFA.dk – alt om musik

Marko Hietala smækker med døren

Bassist og vokalist Marko Hietala fra det symfoniske finske metalband Nightwish har valgt at forlade gruppen. På Facebook fortæller han, at han er blevet træt af musikbranchen og vil bruge det næste år på at "genopfinde noget". Resten af Nightwish fortæller, at de vil gennemføre deres planlagte turné med en endnu ikke offentliggjort erstatningsmusiker.

Nightwish blev dannet i 1996, og Marko Hietala kom med i 2001. På Facebook skriver han:

"I nogle år har jeg ikke følt, at dette liv gav mig værdi. Vi har store streaming-selskaber, som kræver, at du arbejder fra 9 til 5, mens de deler indtægterne på unfair vis. Også selv mellem kunstnerne. Vi er musikkens bananrepublik. De største turnéarrangører presser procenter ud af vores merchandisesalg og betaler dividende til Mellemøsten. Tilsyneladende kan nogle religiøse ledere tage penge fra den musik, som ville få dig halshugget eller fængslet dér uden at fremstå som hyklere. Bare et par eksempler."

LÆS OGSÅ:  Saudiarabisk fond køber sig ind i trængt koncertgigant

Han fortsætter: "Det forgangne år tvang mig til at blive hjemme og tænke. Og jeg blev meget skuffet over dette og meget andet. Jeg fandt ud af, at jeg har behov for at blive værdsat. For at skrive, synge og spille skal jeg have noget ny inspiration. "My Walden" så at sige (reference til Nightwish-sang samt Henri David Thoreaus bogklassiker om at leve i naturen fra 1854, red.). Og jeg er af den overbevisning, at jeg er kronisk depressiv. Det er farligt for mig og folk omkring mig, hvis jeg fortsætter. Nogle af de tanker, jeg havde for et stykke tid siden var mørke. Vær ikke bekymrede, jeg har det fint. Jeg har mine to sønner, en kone, resten af familien, venner, en hund og en masse kærlighed. Og jeg tror ikke, jeg vil være væk for evigt." (...)

Marko Hietala konkluderer:

"Der er nogle ting, jeg har indvilliget i at lave i 2021. Derudover beder jeg venligst og respektfuldt medier, bands, kunstneriske projekter etc. om ikke at spørge mig om noget det næste år. Jeg har noget, jeg skal have genopfundet. Jeg håber at fortælle jer om det i 2022. Det er dog ikke noget løfte. Jeg er så ked af dette her. Marko Hietala. PS: Tony Iommi er en undtagelse fra, at "jeg vil ikke kontaktes overhovedet." Barndomshelten kommer først."

 

Resignation announcement from Marko: Dear people. I am leaving Nightwish and my public life. For a quite a few...

Slået op af NightwishTirsdag den 12. januar 2021
 
 
ANNONCE