Nyhed

GAFFA anbefaler: 17 weekendkoncerter, du ikke må gå glip af

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Weekenden vinker for enden af arbejdsugen, og du kan måske så småt mærke fødderne trippe efter at bevæge sig ud mod weekendens koncertliv? Traditionen tro er GAFFAs redaktion klar med vores anbefalinger til de weekendkoncerter, du ikke bør misse – og med stadig ledige billetter.

Torsdag den 1. november

Aalborg Metal Festival, Studenterhuset 1. -3. november

Aalborgs største metalfest splitter Studenterhuset ad torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Med navne som Anaal Nathrakh, Enslaved, Decapitated, Vreid, Decapitated, Ross The Boss, Bersærk, Saturnus, Blood Eagle og Nyt liv vil de kommende dage få alle hårde hjerter til at banke stål. Festivalen har eksisteret siden 2002 og præsenterer hvert år op mod 25 bands, der hylder alle genrer inden for metal. Ryst håret ud og gør dig klar til kolde øl, mosh pits og brutal headbanging tre dage i streg! \m/

Fool, Musikkens Hus, Aalborg (spiller også i DR Koncerthuset 2. november)

Med de seneste singler “Outcast” og “Strapped” rider FOOL i øjeblikket på en bølge af radio- og streamingsucces, der for alvor har markeret dem på den danske musikscene. Gruppen bestående af Adrian & Jabs siger selv, at de ikke er hiphop, ikke r&b, ikke rock og ikke pop, men et sted imellem – vigtigst for dem er det at lave det hele selv. Det står ikke stille for sig for de to popsmede, der spillede på nogle af sommerens største scener, hvor de strøede deres stærke hits ud til dansende festivalgængere på blandt andet Spot Festival, Smukfest og Roskilde Festival. Nu har de taget hul på efterårets mini-tour - med support fra Fraads og Rosegold.

Jacob Bellens, Paletten, Viborg (spiller også på Kuliseelageret, Horsens 2. november og Musikkens Hus, Aalborg 3. november)

Sangskriveren med den karismatiske klang drager på efterårsturné med akustisk trio bestående af cello, bas og klaver. Koncerterne kommer i forlængelse af Bellens’ seneste udgivelse Trail of Intuition, der, trods sin elektroniske orientering, nu vender vrangen udad i det akustiske sæt. Publikum kan forvente udvalgte sange fra Bellens’ lange musikalske karriere – mens der da også er forsmag på nyt materiale i vente. Da Bellens gik solo i 2012 havde han allerede placeret sig lunt på den danske musikscene som medlem i Murder og I Got You On Tape. Det er blevet til 11 albumudgivelser på 13 år, hvilket må siges at være ganske imponerende, og da næsten alle udgivelser har fået fire eller fem stjerner af GAFFA, lader den høje produktivitet ikke at gå ud over kvaliteten.

De Efterladte, Pitshop, Kolding (spiller også på Atlas, Aarhus 2. november)

Gruppen med de lavmælte sange er kendt for forsanger Peter H. Olesen usædvanligt poetiske tekster, og han har da også en række digtsamlinger og tre romaner bag sig. Bandet er aktuelle med deres fjerde album Synger dagen ind, der besynger hverdagen fra en forholdsvis optimistisk synsvinkel – og nu med en mere elektronisk backing end tidligere tiders singer-songwriter- og guitar-orienterede udtryk.

L.O.C., Slagelse Musikhus (spiller også Kulturværftet, Helsingør, 2. november og Portalen, Greve 3. november)

Populariteten er vokset støt, siden debutalbummet Dominologi i 2001 rodfæstede den aarhusianske rapper på den danske musikscene. Siden har han udgivet 10 studiealbum, der alle har trukket gode anmeldelser og store salgstal til sig, ligesom titlen “Danmarks bedste rapper” ofte er skudt i hans retning. Der har i den seneste tid floreret en masse rygter om, at der skulle være nyt materiale på vej fra den folkekære rebel, der dog ikke har bekræftet noget som helst. Det er derfor endnu uvist om efterårets koncerter byder på nyt, eller om publikum må tage sig til takke med gamle kendinge.

Sebastian, MCH Teatersal, Herning (spiller også på Royal Stage, Aalborg 2. november og Horsens Ny Teater 3. november)

Sebastian drager i november på turné med band for første gang i fem år. Et stort orkester bestående af de i Sebastian-sammenhæng velkendte navne Nils Henriksen (guitar), Perry Stenbäck (diverse strengeinstrumenter), Michael Friis (bas), Klaus Menzer (trommer), Misen Groth (kor) og Gry Harrit (kor) og de helt nye Peter Dencker (keyboard, kendt fra TV-2 med flere) og Anne Seier (kor og percussion, kendt fra Gnags og som solist). Sebastian lover både klassikere og overraskelser fra bagkataloget, der strækker sig helt tilbage til starten af 70’erne.

Rasmus Walter, Holstebro Musikteater (spiller også i Musikhuset Aarhus 3. november)

Med fire soloalbum i ryggen og ny musik i lommen drager Rasmus Walter på sin første indendørs tour i næsten to år. De seneste år har Walter brugt på at skrive nye sange, der – sammen med en håndfuld gamle numre – vil se dagens lys på touren, der netop er skudt i gang. Første single af disse, ”Heart of Stone”, blev udgivet i maj og har allerede fået over tre millioner streams på Spotify. Det var Walters første solosingle på engelsk – han har dog tidligere befundet sig i det engelske tekstunivers med gruppen Grand Avenue, for hvem han udgav fire album sammen med i årene 2003-2009.

 

Fredag den 2. november

Phlake, DR Koncerthuset, København (spiller også sammesteds 3. november, der er få billetter begge dage)

Phlake dukkede op i vores musikalske bevidsthed i 2015 med debutsinglen "So Faded" og efterfølgeren "Pregnant", der blev Ugens Uundgåelige på P3. Og med bandets ukronede titel som det mest spillede navn på P3 i både 2016 og 2017 har det været så godt som umuligt at undvige dem. Og hvorfor skulle man også det? R&b-duoen afslutter nu deres "Can We Talk?"-tour. Med koncerterne vil Phlake præsentere deres musik på en ny måde med hjælp fra fuldt band, hemmelige gæster og omarrangering af numre, og et siddende publikum. Der vil blive opført værker fra både det prisvindende debutalbum Slush Hours og den anmelderroste opfølger Weird Invitations, ligesom nyt materiale vil blive præsenteret.

MC Einar: Den Nye Stil 30 års jubilæumskoncert, Vega, København (få billetter)

MC Einar gæster Store Vega, når de fejrer deres 30 års jubilæum for debutalbummet Den Nye Stil fra 1988 – det første danske hiphop-album nogensinde. Aftenen vil byde på en del af det originale MC Einar-hold: Einar Enemark, Jesper "Wildmand" og DJ Jan.

Gruppen har ud over de to succesfulde album udgivet én af de mest spillede julesange i Danmark – "Jul, det' cool" fra 1988. Juleaften 2017 var nummeret den ottende mest streamede julesang i de danske hjem, og dette på trods af at sangen nærmer sig sit 30 års jubilæum.

Til koncerten vil MC Einar også spille sange fra opfølgningsalbummet Ahr Der fra 1989. På scenen vil MC Einar-holdet få selskab af Humleridderne, den kendte hiphopgruppe fra 90'erne, som blandt andet står bag hittet "Malerhjerne".

LÆS OGSÅ: Manden Der Var MC Einar

Diverse kunstnere: Tribute New Wave, Huset-KBH

Efter sidste års Tribute Danish Wave byder arrangørerne denne gang på internationalt sigte og præsenterer Tribute New Wave. Nok engang vil fire navne fra den danske scene – Ætervader, Navy Bruise, Ras Bolding, Fake The Envy – byde på koncerter med egen musik samt fortolkninger baseret på årets tema, nemlig new wave. Forvent fortolkninger af numre med Depeche Mode, Kraftwerk, Sparks, Grace Jones og mange flere.

Ras Bolding befinder sig i musikalsk ingenmandsland et sted mellem synth, goth, electronica og 8-bit. Denne aften flankeres han af Lærke Lømmel på bas og synth og Mie Møgunge på synth, elguitar og ekstra vokal. Forvent også neonlys, røg og lasershow.

Fake The Envy tager afsæt i synthpop og electropop, som disse genrer lød og udviklede sig op gennem firserne og halvfemserne.

Navy Bruise er en duo dannet i 2013, bestående af Hansen på elektronik og Wanda Bra på vokal. Musikken er synthpop, men også med flere afstikkere i retning af som electronica, techno og industrial.

Ætervader er et relativt ungt københavnsk projekt, der tager udgangspunkt i postpunkens lydunivers og med tekster på dansk.

Savage Rose, Musikhuset Aarhus (få billetter)

Allerede sidste år kunne Savage Rose med altid karismatiske Annisette i front fejre deres 50 års jubilæum med en stor turné, og den fortsætter dette efterår, hvor bandet i sidste weekend gav tre udsolgte koncerter i København – og fik fem ud af seks GAFFA-stjerner. Samtidig er GAFFAs mangeårige skribent Michael José Gonzalez aktuel med den første bog om Savage Rose, Ild og frihed – 50 år med Savage Rose.

Blues Heaven, Arena Nord, Frederikshavn (fortsætter til og med 4. november) samt Blues Heaven, Næstved 2. og 3. november

Blues Heaven tæller i år 13. udgave, og har denne gang hævet niveauet med 11 verdensklasse-navne. Programmet byder på Grammy-prisvindende musikere og sangere fra blues-verdenen, blandt andre Buddy Guy, Robert Cray og Walter Trout, med intentionen om at skabe en overvældende musikalsk oplevelse i lige så overvældende Arena Nord. Publikum kommer fra fra alle verdens hjørner for at opleve denne begivenhed, der går under det fremragende ry som en af Europas mest ansete og respekterede blues- og soul-festivaler.

Og så spiller stort set alle navne gså til den sideløbende festival Blues Paradise i Næstved 2. og 3. november.

 

Lørdag den 3. november

Nightwish, Valby Hallen

I 1996 lavede Tuomas Holopainen en demo bestående af tre sange som medførte, at han fik sin første pladekontrakt med sit helt nye band Nightwish. 20 år senere har det symfoniske finske metalband spillet 2000 koncerter og solgt mere end otte millioner plader – og skiftet forsanger to gange – og kan nu kan fejre deres 20 års jubilæum med en dobbelt cd-compilation samt en ni måneder lang verdenstour.

Kira Skov, Loppen, København

Kira Skov mistede sin mand Nicolai Munch-Hansen i slutningen af februar måned sidste år. Nicolai var foruden at være hendes ægtemand og far til deres søn Morgan også hendes tætteste musikalske samarbejdspartner igennem de sidste 13 år.

Som en måde at bearbejde sin sorg på begyndte Kira kort tid efter Nicolais bortgang at skrive sange til sin mand. Det blev til det meget roste, lavmælte album The Echo of You, som Kira har turneret med hele året, og hun afslutter nu turnéen – og spiller også udvalgte ældre sange.

Livløs + Billy Boy in Poison, Atlas, Aarhus

Livløs spiller hårdtslående melodisk dødsmetal med inspiration fra den svenske og amerikanske dødsmetalscene. En dynamisk blanding af hæsblæsende riffs, tunge grooves og melankolske melodier. Gruppens forsanger var indtil i september Simon Olsen, der nu koncentrerer sig om sit vokalarbejde i Baest, og hans afløser er Niklas Lykke. Billy Boy In Poison fra København spiller moderne dødsmetal, der giver associationer til navne som Misery Index og Gojira, men som har sin egen lyd. Musikken er aggressiv og tung, men varieret og stemningsfuld.

Dør Nr. 13, Huset, Aalborg

Den danske rockkvintet, der vandt KarriereKanonen i 2015, udgav for nylig debutalbummet Verden i flammer, som GAFFA tildelte hele fem stjerner – og de er nu draget ud på Danmarksturné. Bandet er inspireret af punk, beat og syrerock og hitter for tiden på P6 Beat med “Assistens”.

 

Søndag den 4. november

Courtney Barnett, Store Vega, København (få billetter)

Til efteråret vil den australske slacker-singer-songwriter Courtney Barnett indtage Store Vega med sit band, med blandt andet nye sange fra sit aktuelle andet soloalbum Tell Me How You Really Feel, som udkom i maj. GAFFA tildelte albummet fem ud af seks stjerner og skrev følgende: "Fantastisk og charmerende med sit eget nørdede udtryk."

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Jorja Smith, Store Vega, København, 1. november

Honne, Lille Vega, København, 2. november

Jungle, VoxHall, Aarhus, 2. november

 

ANNONCE