Nyhed

Stemmen bag "You'll Never Walk Alone" er død

GAFFA.dk – alt om musik

Gerry Marsden blev 78 år

Den engelske sanger Gerry Marsden (nederst midtfor på billedet), frontmand i Liverpool-bandet Gerry and the Pacemakers er død, 78 år, skriver NME, der citerer Marsdens ven, radioværten Pete Price for nyheden. Dødårsagen er en hjerteinfektion.

Gerry and the Pacemakers var i første omgang aktive fra 1959-1966 og er især kendt for sange som "Ferry Cross the Mersey", "I Like It" og deres fortolkning af "You'll Never Walk Alone" fra 1945-musicalen Carousel af Rodgers & Hammerstein. Kort tid efter at sidstnævnte blev et hit for gruppen i 1963, blev sangen slagsang for fodboldklubben Liverpool F.C., og det har den været lige siden, hvor den afsynges og afspilles på stadionen Anfield før alle hjemmekampe.


Ligesom byfællerne fra The Beatles havde Gerry and the Pacemakers Brian Epstein som manager, og de arbejdede ligesom The Beatles også med produceren George Martin.

Gerry Marsden gendannede Gerry and the Pacemakers i 1972 med en ny lineup, og de har optrådt jævnligt lige siden med fokus på deres gamle sange, indtil Marsden trak sig tilbage i 2018.

I 80'erne medvirkede Gerry Marsden på to støttesange, dels en ny fortolkning af "You'll Never Walk Alone", dels en ny version af "Ferry Cross the Mersey" til ofrene for de to katastrofer på henholdsvis Bradford stadion og Hillborough stadion i 1985 og 1989. Her omkom henholdsvis 56 og 96 personer grundet henholdsvis brand og masse-maseri. For støttesangen til Hillsborough-ofrene modtog han i 2003 ordenen Member of the British Empire (MBE).


Under Covid-19-pandemien har "You'll Never Walk Alone" også fået succes som hyldestsang til ansatte i det engelske sundhedsvæsen, og den 20. marts 2020 klokken 8.45 blev den afspillet simultant af radiostationer over hele Europa for at skabe sammenhold under pandemien.

LÆS OGSÅ: Hvad superligaklubbernes musikvalg siger om dem

Hør "You'll Never Walk Alone":

ANNONCE