Nyhed

DaBaby kritiseret af Elton John og Dua Lipa for homofobi – undskylder i ny musikvideo

GAFFA.dk – alt om musik

Rapperen har vakt forargelse efter udtalelser på Miami-festival

Den amerikanske rapstjerne DaBaby har været udsat for massiv kritik, efter at han søndag kom med nogle kommentarer under festivalen Rolling Loud Miami, som mange har betragtet som homofobiske og ufølsomme over for hiv-positive. Nu har han undskyldt i en ny musikvideo efter først at have kommet med en række udtalelser i sine Instagram-stories, hvor han sagde, at udtalelserne ikke var tiltænkt et større publikum, hvilket vakte mere kritik. Se videoen nedenfor.

Under festivalen sagde DaBaby blandt andet til publikum, ifølge NME: "Hvis I ikke er mødt op i dag med hiv, aids, enhver af de dødelige seksuelt overførte sygdomme, som får jer til at dø på to eller tre uger, så ræk jeres lysende telefoner i vejret. Damer, hvis jeres f**** lugter som vand, så ræk jeres telefoner i vejret. Gutter, hvis I ikke sutter p** i parkeringskælderen, så ræk jeres telefoner i vejret."


Disse kommentarer vakte blandt andet kritik fra Dua Lipa og Elton John. Dua Lipa, som sidste år samarbejdede med DaBaby på et remix af sin sang "Levitating", udtalte i en Instagram-story, citeret af NME: "Jeg er overrasket og chokeret over DaBabys udtalelser. Jeg kan virkelig ikke genkende dette som den person, jeg samarbejdede med. Jeg ved, at mine fans ved, hvor mit hjerte er, og at jeg står 100 procent bag LGTBQ-samfundet. Vi er nødt til at stå sammen og bekæmpe stigmatiseringen og uvidenheden omkring hiv/aids".

Elton John, som i 1992 stiftede Elton John AIDS Foundation, skrev på Instagram: ”Hiv-misinformation og homofobi har ingen plads i musikindustrien. Vi er nødt til at nedbryde stigmatiseringen omkring hiv og ikke sprede den. Som musikere er det vores arbejde at bringe mennesker sammen.” Elton John har desuden offentliggjort en række facts om hiv.

Artiklen fortsætter under opslaget


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Elton John (@eltonjohn)

Tøjfirmaet BoohooMan har desuden afsluttet deres samarbejde med rapperen efter de kontroversielle udtalelser.


Musikvideoen til sangen ”Giving What It’s Supposed to Give” slutter med budskabet ”Bekæmp ikke had med had” med regnbuefarvede bogstaver og ordene: ”Jeg undskylder for at være mig, på samme måde som I ønsker, at I skal have frihed til at være dem, I er”.

Sangen rummer i øvrigt linjen ”Bitch, we like AIDS, I’m on your ass, we on your ass, bitch we don’t go away”, samtidig med at DaBaby holder et skilt op med ordene ”AIDS”. Den ambitiøse video har dog tydeligvis været undervejs længere tid end nogle få dage.

LÆS OGSÅ: DaBaby hænger fast i klichéerne


Se videoen til ”Giving What It’s Supposed to Give”:

ANNONCE