Nyhed

Instagram går all in på video – vil konkurrere med TikTok

GAFFA.dk - alt om musik

Det sociale medie Instagram er kendt som stedet, hvor du primært deler billeder, men nu ønsker det at være en videotjeneste i konkurrence med TikTok og YouTube

Den øverste chef for Instagram, Adam Mosseri, har lige været ude at sige, at mediet sætter blus under videogryderne. De ønsker ikke længere at være en tjeneste, hvor det primært er billeder, der er i fokus, men hvor også videoer får mindst lige så stor opmærksomhed.

Der har været en eksplosiv udvikling i deling af videoer, og tjenester som TikTok og YouTube har fået en enorm strøm af brugere og influencere på deres platforme. Dermed har disse medier udviklet sig til at blive meget store konkurrenter for Instagram, der i lang til har positioneret sig som værende det førende sociale medie for betydningsfulde folk og populære influencere.


LÆS OGSÅ: Roland frigiver mixerbord til streaming

Derfor har Adam Mosseri været ude at fortælle, at de hos Instagram er i gang med at implementere en del nyudviklede initiativer, på videofronten naturligvis, så de forsat kan være aktuelle og vedkommende for de populære influencere og deres følgere.

Noget af det, de arbejder med er, at de vil anbefale brugere fuldskærmsvideoer i deres feed, blandt andet videoer fra brugere, man ikke allerede følger.


Han fortæller envidere, at Instagram er i gang med at eksperimentere med, hvordan de kan bruge video mere bredt, og at vi i de kommende måneder vil se, hvordan tingene ændrer sig.

Sidste år så vi allerede, hvordan Instagram indførte de såkaldte Reels, hvor brugerne kan skabe indhold med audio lagt ind over, lidt på samme måde som vi ser på TikTok i øjeblikket.

ANNONCE