Nyhed

The William Blakes annoncerer nyt album – hør første single

GAFFA.dk – alt om musik

Kristian Leth & Co. er tilbage med ny musik i september

Det produktive indiepopband The William Blakes er på vej med deres niende album, der kommer til september. Islands of Violence er titlen, og bandet beskriver selv musikken som et miks af afro-funk, punk og indie, inspireret af blandt andet sene 70’er-album med kunstnere som Iggy Pop, Talking Heads og David Bowie. Gruppen kalder også musikken "soundtracket til en ustabil tid". Førstesinglen "American Tragedy" er ude nu og er påvirket af politisk polarisering og pandemier. Hør sangen nedenfor.

The William Blakes alias Kristian Leth (sang, diverse instrumenter), tvillingerne Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande (kor og diverse instrumenter) udgav i årene 2008-2014 stort set et album om året, holdt så fem års pause fra det fælles projekt og vendte i 2019 tilbage med albummet 1991, der året efter blev fulgt af Europa.


Sideløbende har Kristian Leth udgivet soloplader, skrevet musik til film og tv-serier og arbejdet som forfatter og radio- og podcast-vært, Bo Rande har været medlem af Blue Foundation, og Frederik og Fridolin Nordsø har skrevet og indspillet med en lang række danske navne, blandt andre Christopher, Drew Sycamore og Liberty. I 2020 var brødrene de to mest spillede danske musikere i radio og tv.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest spillede danske musikere i radioen i 2020 – nu med kvinde!

Albummet er primært optaget i Atlantic Studio i Gowanus, Brooklyn, og bandet beskriver udgivelsen som mere rå og mindre poleret end eksempel deres tredje album, The Way of the Warrior, der indeholdt radiohittet "Caves and Light". På den nye single "American Tragedy" har bandet fået hjælp af Jacob Silver (Emmylou Harris, Lauryn Hill) på bas og Lukas Rande (Mames Babegenush) på saxofon.


Islands of Violence indeholder følgende sange:

1 No Problem 
2 Walk Alone 
3 Hole In You 
4 Amateurs 
5 American Tragedy
6 Coast Guard 
7 Frequent Flyers 
8 Sonic Age 
9 Kid 
10 Highline 

Hør "American Tragedy":

ANNONCE