Nyhed

Tidligere Slipknot-trommeslager Joey Jordison er død

GAFFA.dk – alt om musik

Det stiftende medlem af bandet blev 46 år gammel

Den tidligere Slipknot-trommeslager Joey Jordison er død, 46 år gammel, skriver Rolling Stone. Ifølge en repræsentant for familien døde Jordison "fredeligt i sin søvn". Dødsårsagen er ikke offentliggjort.

I en udtalelse siger familien:


"Joeys død har efterladt os med tomme hjerter og en følelse af ubeskrivelig sorg. De, som kendte Joey vidste, at han havde en skarp intelligens, en venlig personlighed, et gigantisk hjerte og en enorm kærlighed til sin familie og til musik. Joeys familie beder venner, fans og medier om at respektere vores privatliv og fred i denne utroligt svære tid."

Jordison var med til at danne metalbandet, der blandt andet skulle blive kendt for deres masker, i Des Moines, Iowa i 1995, og det var i øvrigt ham, der fandt på gruppens navn. Han forlod gruppen i 2013. Flere år senere fortalte han, at hans afgang fra gruppen skyldtes en sjælden neurologisk sygdom, transversel myelitis, også kendt som rygmarvsbetændelse, der gjorde det umuligt for ham at bevæge sit ene ben. Han genvandt dog sin førlighed takket være intens genoptræning.

Herefter dannede han industrial-metalbandet Scar the Martyr, som gik i opløsning i 2016. Han stiftede herpå et nyt metalband, Vimic, og ved sin død var han medlem af ekstrem-metalbandet Sinsaenum. Han var desuden guitarist i horrorpunkbandet Murderdolls, som var aktivt fra 2002-2004 og igen fra 2010-2011.


Joey Jordison medvirkede på Slipknots fire første studiealbum, Slipknot, det internationale gennembrud Iowa, Vol. 3 (The Subliminal Verses) og All Hope Is Gone, hvor sidstnævnte toppede den amerikanske hitliste. Han kan også høres på livealbummet 9.0: Live fra 2005.

I 2010 kårede læserne af magasinet Rhythm Jordison som den bedste trommeslager de seneste 25 år, og i 2013 udnævnte læserne af magasinet Loudwire Jordison som verdens bedste metaltrommeslager.

Det er anden gang, et stiftende medlem af Slipknot afgår ved døden. Tilbage i 2010 blev bassist Paul Grey fundet død af en overdosis morfin og fentanyl, 38 år gammel.


Slipknot mindes deres tidligere medlem med et sort felt på deres sociale medier, både for bandets og de enkelte medlemmers vedkommende:

Artiklen fortsætter under opslaget


LÆS OGSÅ: Hør Volbeat fortolke Metallica fra kommende hyldestalbum

Se Joey Jordison med Slipknot i en koncertoptagelse fra Roskilde Festival 2009:


ANNONCE