Nyhed

Årets Steppeulve er uddelt

GAFFA.dk – alt om musik

Ganger var årets store vinder, da musikanmeldernes priser blev overrakt

Det blev gruppen Ganger, der blev den store vinder, da de danske musikanmeldere søndag aften uddelte Steppeulven 2021 på Bremen Teater med en vis coronarelateret forsinkelse. Prisfesten afholdes normalt i januar og nåede at blive udsat to gange. Steppeulven uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af musikanmeldere med tilknytning til en række danske dagblade og musikmedier.

Ganger vandt for Årets Udgivelse for albummet Tro, samt for Årets Tekstforfatter og Årets VokalistÅrets Håb gik til rockbandet Joyce, der sidste år udgav debutalbummet Formskfter. Den tidligere Under Byen-sanger Henriette Sennenvaldt blev Årets Komponist på baggrund af sangene fra hendes første soloalbum, Something Wonderful, og Årets Producer blev sanger, sangskriver og producer Astrid Engberg for sangene på hendes album TulpaÅrets Sang blev "Til banken" med de tre rappere Natasja (der døde i 2007), Tessa og Karen Mukupa. Sangen blev oprindeligt indspillet tilbage i 2007, men blev først udgivet sidste år, nu med et nyt vers fra Tessa.


Initiativprisen gik til Foreningen Musikbevægelsen af 2019 for "deres utrættelige arbejde for større diversitet og mere lighed i musikbranchen." Musikbevægelsen var en vigtig faktor i Politikens afdækning af sexisme i musikbranchen sidste efterår.

Årets Pionerpris gik til et folkeeje. Det blev nemlig Lars Lilholt, der fik overrakt aftenens sidste pris.

Fra motivationstalen lød det: ”Lars Lilholt er en kulturbærer, som til trods for periodisk næserynken fra Kulturdanmark på usnobbet og mesterlig vis har næret, udviklet og populariseret vores fælles musikalske arvemateriale. Han er også en vejviser og et referencepunkt for alle, som aktuelt går på opdagelse i kulturarv, folketraditioner og ritualer i håb om, at fortiden kan give svar på, hvordan vi kan vikle os ud af det krisemorads, vi er havnet i. Han tilbyder en ukompliceret, frisættende og medrivende fortolkning på den komplicerede størrelse, som dansk folkelighed er”.


Livemusikken blev leveret af Baby in Vain, Brimheim, Eys, Goss, Sulka og Søn.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Steppe-ulven blev uddelt i ligestillingens navn – og yndlingsaversion fik oprejsning

VINDERNE AF STEPPEULVEN 2021:


Årets Håb: Joyce

Årets Vokalist: Ninna Lundberg, Mille Mejer Djernæs Christensen og Thomas Bach Skaarup (Ganger)

Årets Tekstforfatter: Thomas Bach Skaarup (Ganger)


Årets Producer: Astrid Engberg

Årets Komponist: Henriette Sennenvaldt

Årets Sang: Natasja, Tessa & Karen Mukupa "Til Banken"


Initiativprisen: Foreningen Musikbevægelsen af 2019

Årets Udgivelse: Ganger Tro

Pionerprisen: Lars Lilholt


Prisen uddeles af foreningen af Danske Musikkritikere, som består af musikskribenter fra dagbladene og musikmedierne Berlingske, B.T, Børsen, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, GAFFA, Politiken, Soundvenue, Passive/Aggressive, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad.  

LÆS OGSÅ: Steppeulven: Og de nominerede er...

ANNONCE