Nyhed

Hør St. Vincent fortolke Metallica – fra kommende hyldestalbum

GAFFA.dk – alt om musik

Den amerikanske indiekunstner har kastet sig over "Sad But True"

Som vi tidligere har fortalt, udkommer der den 10. september et omfattende album med titlen The Metallica Blacklist, hvor hele 53 kunstnere fortolker en af de 12 sange fra Metallicas selvbetitlede femte album, også kendt som The Black Album, i anledning af albummets 30 års jubilæum i år.

Nu er der kommet endnu en singleforløber for albummet, og denne gang er det den amerikanske sanger og sangskriver St. Vincent, der har kastet sig over "Sad But True". Hør hendes version af sangen nedenfor.


Den 10. september udkommer The Black Album i remastereret version og i et omfattende bokssæt med blandt andet demoer, og der er også kommet en forsmag på dette bokssæt i form af en ikke tidligere udgivet demo af netop "Sad Bad True", som du også kan lytte til nederst.

The Metallica Blacklist udkommer som syvdobbelt vinylalbum eller firdobbelt cd, og blandt de medvirkende er så forskellige kunstnere som Miley Cyrushvis fortolkning af "Nothing Else Matters" også er udkommet – Depeche Mode-sanger Dave GahanVolbeat, reggaeton-vokalist J Balvin, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og den tidligere Roxette-sanger Per Gessle – og altså også St. Vincent. 

Alt overskud fra The Metallica Blacklist går til forskellige velgørenhedsprojekter, der er udvalgt af de inviterede kunstnere og Metallica selv. Se hele tracklisten her.


Metallicas femte album er en af ​​de mest kommercielt succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 

Remaster-versionen vil være tilgængelig i flere former, nemlig Deluxe Box Set, tredobbelt cd samt  vinyl, cd, kassette og digitalt. Deluxe-boksen indeholder blandt andet seks vinylplader og 14 cd'er med liveoptagelser, demoer og interviews, seks dvd'er med koncerter og optagelser bag kulisserne, en 120-siders bog, magasiner, guitarplektre med mere. 

LÆS OGSÅ: Er Lars Ulrich en dårlig trommeslager?


Hør St. Vincents fortolkning af "Sad But True" og nedenfor en demoversion af sangen fra februar 1991:


ANNONCE