Nyhed

Ikonisk album fejres med 53 kunstneres fortolkninger

GAFFA.dk – alt om musik

Metallicas The Black Album fejres med syvdobbelt coveralbum

Metallicas storsælgende, selvbetitlede femte album, populært kendt som The Black Album, fylder 30 år i år, hvilket bliver fejret med to udgivelser.

Dels bliver det Grammy-vindende album genudgivet som bokssæt og i remastererede udgaver i forskellige formater den 10. september. Singlehittet "Enter Sandman" er allerede udsendt som en smagsprøve i en remastereret version sammen med en liveversion og en demo-version.


Artiklen fortsætter nedenfor

 

Som om det ikke var nok, udkommer også The Metallica Blacklist den samme dato. Det syvdobbelte vinylalbum eller firdobbelte cd indeholder 53 kunstneres fortolkninger af de 12 sange fra The Black Album, og blandt de medvirkende er så forskellige kunstnere som St. Vincent, Depeche Mode-sanger Dave Gahan, Volbeat, reggaeton-sangeren J Balvin, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og den tidligere Roxette-forsanger Per Gessle. Den første fortolkning, der er frigivet, er Miley Cyrus' version af "Nothing Else Matters" med blandt andet Elton John på klaver, Metalllicas Robert Trujillo på bas og trommeslager Chad Smith fra Red Hot Chili Peppers som musikere.

Artiklen fortsætter nedenfor Alt overskud fra The Metallica Blacklist går til forskellige velgørenhedsprojekter, der er udvalgt af de inviterede kunstnere og Metallica selv. Se hele tracklisten her.

Metallicas femte album er en af ​​de mest kommercielt succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 


Remaster-versionen vil være tilgængelig i flere former, nemlig Deluxe Box Set, tredobbelt cd samt  vinyl, cd, kassette og digitalt. Deluxe-boksen indeholder blandt andet seks vinylplader og 14 cd'er med liveoptagelser, demoer og interviews, seks dvd'er med koncerter og optagelser bag kulisserne, en 120-siders bog, magasiner, guitarplektre med mere. 

LÆS OGSÅ: Metallica giver koncert i Danmark

ANNONCE