Nyhed

Metallica giver koncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Metallica giver koncert på Copenhell 2022, og det bliver deres eneste nordiske koncert næste år

Bandet blev dannet i Los Angeles i 1981 af trommeslageren Lars Ulrich og guitaristen og sangeren James Hetfield, og op gennem 80'erne og begyndelsen af 90'erne arbejdede de sig frem til at være et af verdens absolut mest succesfulde metalbands – en position, de har beholdt lige siden. De albumdebuterede i 1983 med Kill 'em All og har til dato udgivet ti album, senest Hardwired ... to Self-Destruct fra 2016 og har solgt mere end 125 millioner album. Deres mest solgte album, Metallica fra 1991 (også kendt som The Black Album), har alene i USA solgt 16 millioner eksemplarer. Bandet arbejder for tiden på et nyt album.

Festivaldirektør Jeppe Nissen udtaler:

”Det er en fuldstændigt gigantisk ære for os kunne at præsentere så stort et band for Copenhells publikum. Folk har nu i flere år hungret efter at komme på festival, og de har beholdt deres billetter i troen på, at vi nok skulle vende hårdt tilbage. Og så gør vi det med det største band i rock- og metalmusikkens historie og med en af de stærkeste festivalplakater på dansk jord nogensinde.”

”Copenhell har gennemgået en helt fantastisk udvikling siden starten i 2010. Vi står i dag med et af de stærkeste line-ups i hele Europa – og vi holder fortsat fast i vores kerneværdier og fokus på gode oplevelser, stor variation og dybde samt den unikke Copenhell-stemning, vores publikum er med til at skabe. Den historiske 2022-festivalplakat er en helt klar manifestation af det store behov for en hel festival dedikeret til hård rock og metal i Danmark, og vi er kolossalt stolte over at se frem mod vores skarpeste festival nogensinde til næste år.”

Metallica spillede senest i Danmark i juli 2019 i Parken, hvor GAFFAs anmelder var moderat tilfreds.

LÆS OGSÅ: Metallica reddede sig ud fra ujævn start til publikumsekstase

Metallicas koncert finder sted onsdag den 15. juni 2022 og markerer dermed en opgradering af festivalens ”opvarmningsdag” til en fuld festivaldag, så Copenhell i 2022 bliver en 4-dagsfestival.

Der er udsolgt af partoutbilletter, men et begrænset antal billetter til onsdagen bliver sat i salg onsdag den 23. juni klokken 10 via copenhell.dk 

Har man købt en tredagesbillet, har man mulighed for at tilkøbe en billet til om onsdagen, før det almindelige billetsalg åbner. I så fald vil man i løbet af onsdag den 16. juni modtage en mail fra Ticketmaster.

Metallica optræder sammen med følgende bands på Copenhell 2022:

IRON MAIDEN – KISS – JUDAS PRIEST – KORN – D-A-D – MERCYFUL FATE – EMPEROR – BAD RELIGION – OPETH – THE HELLACOPTERS – BERSÆRK – JINJER – GLORYHAMMER – DEATH TO ALL – OF MICE & MEN – ARTILLERY – DOG EAT DOG – SIAMESE – DESTRUCTION – ORM – REDWOOD HILL – GHOST IRIS – WITHERING SURFACE – XENOBLIGHT – HÄLLAS – LOK – GATECREPER – KNOCKED LOOSE – SVARTSOT – SØREN ANDERSEN – EYES – DENIAL OF GOD – WAYWARD DAWN – LIFESICK – NYREDOLK – og mange flere bliver offentliggjort i den kommende tid.

Læs mere – også vigtig info om billetsalg – på copenhell.dk eller i den officielle Copenhell-app.

Varm op med en hilsen fra Lars Ulrich:

ANNONCE