Nyhed

Ny rockfestival får plads til 5000 personer – uden restriktioner

GAFFA.dk – alt om musik

D-A-D, The Sandmen og Kellermensch bliver hovednavne på Næstved-festivalen Cannonball

En ny dansk endagsfestival ser dagens lys. Cannonball er navnet, og festivalen kommer til at finde sted i Holsted Nord ved Næstved den 4. september. Festivalen får en kapacitet på 5000 personer, med mulighed for yderligere udvidelse og bliver en af årets eneste festivaler helt uden sektionering og restriktioner – og den formodentlig første, der kommer til at minde om en klassisk, større dansk festival, som vi ikke har oplevet dem siden 2019.

Programmet har fokus på rock, og hovednavnene bliver veteranerne D-A-D (billedet) og The Sandmen og anmelderdarlingene Kellermensch, der snart udgiver deres længe ventede tredje album. Derudover kan man opleve rock i mange afskygninger fra Bonafide (SE), VA Rocks (SE), GrumpynatorsSoren AndersenThe CourettesLucerColumbian NecktiesJunkyard Drive og Timechild


Ifølge genåbningsaftalen den 10. juni skal man ikke vise coronapas efter 1. september ved udendørs arrangementer, og det ventes også, at pladskravet på to kvadratmeter per person bortfalder den 1. september, afhængigt af den generelle smittesituation. Man må allerede nu stå op ved udendørs arrangementer. 

Festivalen er stiftet af Michael H. Andersen, Frederik Schnoor og Erling Daell, der alle har dedikeret deres liv til rock'n'roll som henholdsvis musikere, festivalarrangører, pladeselskabsejere og entreprenører i musiklivet. Talsmand Erling Daell, der i øvrigt også er direktør for de svenske afdelinger af Jem & Fix og Harald Nyborg, udtaler:

"Det sidste halvandet år har været ret trist. Få og små koncerter og festivaler med en masse forbud. Meget imod musikkens grundidé. Da jeg for et par uger siden af mine venner Michael og Frederik blev spurgt, om ikke vi skulle lave en rock- og frihedsfest, tænkte jeg ikke to sekunder over det. Selvfølgelig skulle vi det! De brænder begge for rockens saft og kraft og er dygtige, garvede rockentreprenører. Cannonball blev resultatet af mange gode øl og snakke. Vi har lavet festivalen efter devisen: 'Den store rock- og befrielsesfest med speederen i bund og nul begrænsninger.'"


Cannonball-navnet skal forstås som en rock-kanonkugle støbt af de tre venners fælles fascination af de sidste 50 års rock fra de tidligere 1970'ere og frem til nutiden. "Når vi skal være helt ærlige, er vi tre excentrikere med hang til rock'n'roll, nostalgi og fest – og derfor hænger den her seventies, comic-strip-agtige tilgang til plakaten og hele festivalen bare godt sammen. Cannonball er skabt af rockfans for rockfans," udtaler trioen.

Foruden musikken byder festivalen også på udstillede 70'er-biler samt masser af rockmerchandise.

Billetsalget er i gang via Billetto


LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer

Varm op med D-A-D's "A Prayer for the Loud":


ANNONCE