Nyhed

Digitale Legospil bliver nu arkiverede på Det Kongelige Bibliotek

GAFFA.dk - alt om musik

Som led i en konkurrence om at udvikle Lego-computerspil uden kodning er over 1.000 minispil blevet udviklet, og nu bliver de arkiverede på Det Kongelige Bibliotek

Det er Lego og den danske softwarevirksomhed Unity, der sammen har afviklet en konkurrence, hvor det handler om at bringe liv til Legos univers og minifigurer. Tusindvis af folk med en lille udvikler i maven har konkurreret og skabt deres helt egne computerspil – en Legobrik ad gangen, alt sammen skabt i Unitys Lego Microgame-platform.

Konkurrencen var ikke kun for erfarne udviklere, Unity oplyser, at 40% af deltagerne udviklede deres første spil i konkurrencen, og ingen anede, at deres bidrag skulle ende med at komme på Det Kongelige Bibliotek og dermed blive en del af den danske kulturarv.


I en pressemeddelelse har Det Kongelige Bibliotek lige oplyst, at de vil forevige spillene i deres arkiv, som huser og giver danskerne adgang til både fysiske og digitale historiske genstande.

Hvis du skulle få lyst til at opleve de nye digitale spil, kan du finde dem i Den Sorte Diamant, nede i arkivet. Når først spillene er lagret, vil de også kunne tilgås via bibliotekets online-søgefunktion.

LÆS OGSÅ: Nu kommer der virtuelle koncerter til Spotify


ANNONCE