Nyhed

Distortion laver surprise-begivenheder

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen holder alternative begivenheder i denne uge, hvor festivalen skulle have fundet sted

Distortion, der skulle have fundet sted fra 2. til 6. juni 2021, markeres i de samme dage med en række surprise-begivenheder uden scener og en flydende koncert på vand under titlen "Der er noget i luften". 

Festivalen meldte aflyst allerede den 19. april, flere uger før de fleste andre store danske festivalaflysninger, der kom den 4. maj oven på Folketingets genåbningsaftale, som satte en begrænsning på 2000 personer til festivaler til og med 31. juli og herefter en grænse på 5000 personer. Den tidlige aflysning skyldtes, at arrangørerne kunne se, at en gadefestival i indre København ikke kunne gennemføres med krav om indhegning og kontrol af coronapas.

– Distortion er en leg med byrummet. I år kan vi ikke lave noget på asfalten, hvor vi samler tusindvis af mennesker. Men kan fortsat lave koncerter, der flytter sig, imens musikken spiller, og vi kan stadig skifte lokation dag for dag. I år lader vi musikken komme ud i byen ved, at den spredes over byens tage og over vandet i byens havn, udtaler festivalens grundlægger Thomas Fleurquin.

Fra onsdag til fredag vil du kunne høre ultrakorte koncerter på Nørrebro, Vesterbro og Indre By, hvor lyden spredes gennem gaderne og over tagene. Og om lørdagen vil du kunne opleve en koncert i Københavns Havn. Hvis man vil lidt tættere koncerten om lørdagen, kræver det, at man skaffer sig en båd. Til de hurtige tilbyder festivalen nogle såkaldte Friendships-både, med plads til otte personer og med kolde øl og vand ombord, som kan bestilles lige her.

Artister og nærmere lokations vil blive holdt hemmeligt. Thomas Fleurquin fortæller:

– Til Distortion får publikum ikke serveret indholdet. Publikum skal selv tage del og gøre en aktiv indsats for at finde scener og opstøve et musikprogram. Denne labyrintiske oplevelse, hvor ens sanser skærpes ønsker vi at genskabe i ugens markeringer.

Det overordnede program:

• Onsdag 2. juni: Et sted på Nørrebro kl. 19.00-19.20, med musik som spredes gennem bydelens gader og over tage.
• Torsdag 3. juni: Et sted på Vesterbro kl. 19.00-19.20, med musik som spredes gennem bydelens gader og over tage.
• Fredag 4. juni: Et sted I Indre By kl. 19.00-19.20, med musik som spredes gennem bydelens gader og over tage.
• Lørdag 5. juni: Et sted i Københavns havn kl. 19.00-20.00, med en flydende koncert på vand. Hvis man vil lidt tættere koncerten om lørdagen kræver det at man skaffer sig en båd. Til de hurtige tilbyder festivalen nogle såkaldte Friendships-både, med plads til 8 personer og med kolde øl og vand, som kan bestilles lige her.

Daterne til næste års Distortion er klar: 1.-5. juni 2022.


LÆS OGSÅ: Roskilde Festival annoncerer ny koncert- og eventserie – se det fulde program

ANNONCE