Nyhed

Grammy-showet ændrer procedure efter anklager om korruption

GAFFA.dk - Alt om musik

Den prestigefyldte prisfest har overgivet sig efter flere artister har udtrykt utilfredshed over de sidste par år

Prisuddelingsshowet Grammy Awards ‒ der har kørt siden 1959 ‒ har annonceret, at det ikke længere skal være en hemmelig komité, der indstiller de nominerede, skriver Reuters. Beslutningen kommer i kølvandet på kritik fra flere artister over de senere år, der har kaldt proceduren for uigennemsigtig eller ligefrem korrupt. 

Grammys Awards er arrangeret af The Recording Academy, som består af professionelle musikere og producere. Hvor det hidtil har været en hemmelig komite af 15-30 industrieksperter, der har fået lov at træffe beslutningen om, hvilke artister der skal nomineres, bliver det nu i stedet alle 11.000 medlemmer af The Recording Academy, der får lov at afgive en stemme.

Den canadiske sanger The Weeknd (billedet) kritiserede årets prisuddeling, da hans album After Hours ikke modtog en eneste nominering, på trods af at have haft massiv kommerciel succes og være et af 2020's bedst sælgende album. ‘’Grammys forbliver korrupt. I skylder mig, mine fans og industrien gennemsigtighed’’, skrev sangeren i et opslag på Twitter.

Adskillige andre artister har udtrykt deres utilfredshed. Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik har også været ude med riven efter award-showet. I marts i år skrev han følgende i et opslag på Twitter: ‘’Fuck Grammys og alle associerede. Med mindre du giver håndtryk og sender gaver, er der ingen overvejelser om nominering. Næste år sender jeg en kurv med søde sager’’.

Den tidligere administrerende direktør for The Recording Academy, Deborah Dugan, fremsatte i starten af 2019 en juridisk klage over Grammy-nomineringsprocessen. Hun mente også, at akademiet favoriserede artister, som det havde relationer til. Akademiet kaldte hendes anklager for ‘’kategorisk falske, misledende og forkerte’’, og hun blev fyret kort tid efter.

Prisuddelingen har ud over den nye nomineringsproces også annonceret, at der er tilføjet to nye kategorier, nemlig Best Global Music Performance og Best Latin Urban Music. 

Læs også: GRAMMY 2021: Her er vinderne – der er også en dansker med 

ANNONCE