Nyhed

Her er de optagne i Rock and Roll Hall of Fame 2021

GAFFA.dk – alt om musik

Tre af dem er optaget for anden gang

I år får rapperen Jay-Z, rockbandet Foo Fighters, soul- og rocklegenden Tina Turner (billedet), 1980’er-rockgruppen The Go-Go’s, singer-songwriteren Todd Rundgren og den legendariske sanger og sangskriver Carole King æren af at blive optaget i Rock and Roll Hall Of Fame i Performer-kategorien. Rock Hall 2021-ceremonien finder sted den 30. october 2021 i Rocket Mortgage FieldHouse i Ohio.

Hall of Fame-kutymen er, at en kunstner kan kvalificere sig til optagelse 25 år efter deres første udgivelse, hvis de har haft en betydelig indflydelse på og betydning i musikhistorien. I år var der 16 nominerede: Mary J. Blige, Kate Bush, Devo, Foo Fighters, The Go-Go’s, Iron Maiden, Jay-Z, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Rage Against The Machine, Todd Rundgren, Tina Turner og Dionne Warwick.

Herefter blev det afgjort, hvem af de nominerede der skulle udvælges, i en afstemning blandt både professionelle musikbranchepersoner og fans.

For flere af de udvalgte er det anden gang, de optages i den prestigefyldte institution. Dave Grohl fra Foo Fighters havde sin første omgang med Nirvana i 2014, Tina Turner blev også optaget i 1991 med sin eksmand Ike Turner, og King med sin eksmand Gerry Goffin i 1990. 

King og Turner er dermed sammen med Stevie Nicks fra Fleetwood Mac de eneste kvinder, der er blevet opdaget flere gange. Det er derudover også første gang, at tre kvindelige navne er blevet udvalgt i Performer-kategorien samme år (The Go-Go's bestod udelukkende af kvinder, blandt andre den senere solist Belinda Carlisle). “Det er den mest mangfoldige årgang af optagne i Rock and Roll Hall of Fames historie’’ har John Sykes, der er formand for the Rock and Roll Hall of Fame Foundation udtalt til Pitchfork. 

Foruden Performer-kategorien udvælges også kunstnere til Ahmet Ertegun-Prisen, som i år går til musik- og filmproduceren Clarence Avant og Musical Excellence-Prisen, der i år går til rap-pioneren LL Cool J, soul-funk-sangeren Billy Preston og guitaristen Randy Rhoads. Sidst, men ikke mindst, er der Early Influence-Prisen, som i år går til det tyske elektro-band Kraftwerk, soulsangeren og poeten Gil Scott-Heron og bluesmusikeren Charley Patton. Både Preston, Rhoads, Scott-Heron og Patton modtager hæderen posthumt.

Læs også: Læs skuespillerens Hall of Fame-hyldest til Depeche Mode 

ANNONCE