Nyhed

Midsommer Festival aflyser – erstattes af tre koncertdage

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen bliver til tre endagsarrangementer

Da regeringens ekspertgruppe kom med deres anbefalinger for festivalsommeren i slutningen af april, kunne man være optimistisk på vegne af små festivaler som eksempelvis Præstø-baserede Midsommer Festival. Men da den politiske beslutning endelig landede den 4. maj, så omstændighederne straks sortere ud, med endnu flere restriktioner end ekspertgruppen lagde op til. Som en konsekvens har festivalen nu valgt at aflyse, men arrangørerne lancerer til gengæld et plaster på såret i form af tre endagsarrangementer på samme tid og sted, 18.-20. juni, under navnet Midsommerdage med blandt andre Allan Olsen, Fastpoholmen og Bremer/McCoy på programmet.

Midsommer Festivals ene festivalleder Marc Facchini fortæller:


"Vi havde håbet på at kunne gennemføre Midsommer Festival 2021 med få ændringer i kapacitet og design af festivalområdet. Men de restriktioner, som endte med at gælde, gjorde denne plan umulig. Særligt er kravet om indhegnede sektioner à 200 mennesker, med egne barer, toiletter, indgange samt udgange umuligt for os at efterleve. Selv hvis vi havde økonomien til at efterleve den slags krav, kan vi simpelthen ikke se det fede i at beskæmme vores magiske festivalhaver med hegn til højre og venstre. Derfor er vi desværre nødt til at aflyse Midsommer Festival 2021."

I stedet er man klar med et nyt format ved navn Midsommerdage 2021. Tre koncertdage og -aftener på samme tid og sted, som den oprindelige festival skulle være afholdt. Musikprogrammet er en blanding af dansk pop-, rock-, folk- og world-musik. Til hvert arrangement vil der være maksimum 200 deltagere, hvilket betyder, at arrangementet kan gennemføres som én sektion, hvor publikum har fri bevægelighed på hele arrangementets område. Marc Facchini fortæller videre om forventningerne:

"Det har været enormt vigtigt for os at planlægge et format, hvor vores gæster kan mærke den rigtige festivalstemning, mens vi har dem på besøg i haverne. Vi afvikler selvfølgelig koncertdagene under de til den tid gældende corona-restriktioner, men i kraft af at vi kun bliver 200 mennesker per aften, er restriktionerne så overskuelige, at de ikke kommer til at gå ud over oplevelsen. Tværtimod tror jeg, at det bliver en kæmpe forløsning for vores publikum igen at kunne mødes i musikkens og fællesskabets tegn – også selvom vi må koste vores kære gæster ud omkring midnat, som om de ellers ville blive til græskar."


Midsommerdage 2021 er støttet af Vordingborg Kommune, og har som nævnt blandt andre Allan Olsen, Fastpoholmen og Bremer/McCoy på programmet. Billetsalg og det fulde program kan findes på tikkio.dk

LÆS OGSÅ: VIDEO: Bono og The Edge går sammen med Martin Garrix på officiel EM-sang

ANNONCE