Nyhed

Statens Kunstfond uddeler legater til 211 musikere – tre får næsten en million

GAFFA.dk - Alt om musik

Der har i år været 23 procent flere ansøgere til arbejdslegaterne end sidste år

Statens Kunstfond har netop uddelt arbejdslegater til 211 danske musikere. Ud af i alt 1043 ansøgere har 211 artister modtaget arbejdslegater til en værdi af i alt 13.525.000 kroner. 

208 artister får tildelt mellem 20.000 og 100.000 kr. Dertil har tre skabende kunstnere inden for musik modtaget treårige arbejdslegater på i alt 855.000 kroner. Det gælder den islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttir, guitarist og komponist Jakob Bro og sanger, sangskriver og bassist Guldimund (billedet), med det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen. Her er legatudvalgets begrundelser:

Bára Gísladóttir (f. 1989)

‘’I Bára Gísladóttirs musik møder man et poetisk univers, som både er introvert og vildt. Hendes værker er stærkt billedskabende – til tider næsten filmiske med deres store panoramiske vidder, voldsomme splatterscener eller fjerne, sneklædte og blodstænkede bjergtoppe. Det er en musik, der bliver skabt med en helt særlig omhu for lyden. Og det i en sådan grad, at grænserne mellem lyd, lydkilder og rummet musikken optræder i, nogen gange helt udviskes’’.

Jakob Bro (f. 1978)

‘’Jakob Bro lader sin musik dvæle, leve og krystallisere gennem tid og rum. Han er ikke bange for stilheden i samtalen, pauserne og det, der findes mellem linjerne. Han fanger essensen af ​​melodisk ren skønhed uden at miste kant eller musikalsk mod. Gennem hans albumudgivelser og samarbejder med en række af verdens mest profilerede og respekterede jazzmusikere er han en meget stærk repræsentant for dansk musik internationalt’’.

Guldimund (f. 1990)

‘’Hans tekster er meget personlige og autentiske, og den måde de bliver understøttet og forstærket af musikken, er helt unik. Man bliver suget ind i de detaljerede, hverdagsagtige scener, fordi man fornemmer, at der stikker noget mere under - alt det der ligger bagved og indeni og som så sublimt bliver udtrykt i vokalen og i lydbilledet. Asger er uddannet rytmisk bassist, performer og solist og har tidligere spillet i de danske bands Tårn og Blaue Blume’’.

Legatudvalg for Musik består af komponist Andy Pape, musikproducer Bjørn Christiansen, sangskriver Lise Cabble, komponist Rune Glerup og komponist og musiker Sissel Vera Pettersen

‘’Igen i år har vi i udvalget lyttet og læst os igennem et væld af musikalske udtryk. Vi er meget opmærksomme på at fordele midlerne ud på så mange musikområder som muligt, herunder musik for børn og unge og et fokus på geografisk spredning – samtidig med, at vi vægter det altafgørende; kunstnerisk kvalitet’’, udtaler Andy Pape, der er udvalgsleder for Statens Kunstfonds legatudvalg.

LÆS OGSÅ: GULDIMUND-INTERVIEW: Når drømmen aldrig kan slukkes

ANNONCE