Nyhed

Tag med på Roskilde-gådejagt på Dyrskuepladsen

GAFFA.dk - Alt om musik

Der bliver ingen Roskilde Festival i år, men det skal ikke betyde, at man ikke kan komme lidt i festivalstemning alligevel

I morgen kan man for første gang prøve gådejagten Er I der, Roskilde? Ragnarock Mystery Walk, hvor man kan gå på opdagelse i minder og musik på Dyrskuepladsen i Roskilde. Jagten er for hold af 2-6 personer og tager cirka to timer.

På gådejagten skal man, i hold, hjælpes ad med at løse en række festival-relaterede gåder. Det kan for eksempel være ved at stemme om, hvem der spiller den bedste luftguitar, eller ved at sende rockmoves til hinanden, så man sammen finder frem til den helt særlige Roskilde Festival-ånd – og så er musikken selvfølgelig en del af jagten.

Gådedesign-firmaet HV?M står bag gådejagten. Den er en er en del af særudstillingen Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival, der åbnede på RAGNAROCK – Museet for rock, pop og ungdomskultur i starten af februar. 

“Da vi begyndte at konceptudvikle på hele udstillingen, tænkte vi på, hvordan vi kunne aktivere festivalpladsen. Med gådejagten udvider vi udstillingsrummet ved at inddrage pladsen – og det er jo fedt at kunne fortælle et stykke kulturhistorie på stedet, hvor det skete,” siger projektchef på RAGNAROCK, Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, og tilføjer:

“Det handler om at få aktiveret folk og rystet dem sammen. Gådejagten styrker fællesskabet ved at udfordre deltagerne over de to timer, det tager. Ligesom festivalen gør. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Man lærer hinanden at kende – og så finder man forhåbentlig Roskilde-ånden”.

Er I der Roskilde? Ragnarock Mystery Walk kan prøves indtil den 30. maj. Gådejagten kan spilles tirsdag-søndag kl. 10.30-16.30 og koster 50 kroner. Der skal betales et depositum på 200 kroner for et nødvendigt spilkit, der inkluderer gådepapirer og en mp3-afspiller. 

Billetter til gådejagten kan købes lige her 

LÆS OGSÅ: Museum åbner særudstilling om Roskilde Festival

ANNONCE