Nyhed

TRAILER: Se Jennifer Hudson som Aretha Franklin i kommende film

GAFFA.dk – alt om musik

Filmen skulle oprindeligt have haft premiere i januar i år, men er blevet udskudt til sensommeren

Torsdag den 26. august er der premiere på filmen Respect, der er en biografisk film om den legendariske soulsanger Aretha Franklin. Filmen portrætterer hendes liv, helt fra barndommen i faderens kirkekor til karrieren som en af musikhistoriens største sangere og “Queen of Soul”.

Filmen har et stjernehold af skuespillere. Den meget talentfulde sanger og Oscar-vindende skuespiller Jennifer Hudson (Dreamgirls med flere) spiller hovedrollen som Aretha Franklin. Marc Maron spiller produceren Jerry Wexler, der som en del af Atlantic Records i sin tid fik skrevet kontrakt med Franklin, og hvorfra hun udgav kæmpehits som “Respect” og “I Say a Little Prayer” ‒ og så var Wexler desuden den person, der opfandt termen “rhythm & blues” til at beskrive den type musik, som hans daværende pladeselskab udgav.


Franklins far bliver spillet af den Oscarvindende amerikanske skuespiller Forest Whitaker, og r&b-sanger og rapper Mary J. Blige spiller soulsangeren Dinah Washington. Filmen er instrueret af Callie Khouri, som også har instrueret filmklassikeren Thelma & Louse fra 1992. Respect kan opleves fra den 26. august i de danske biografer. 

Tidligere på året udkom den National Geographic-producerede biografiske serie Genius: Aretha om Franklins liv, der havde den engelske sanger og skuespiller Cynthia Erivo i hovedrollen. Den mødte dog stor kritik fra Franklins familie, som ikke følte sig involverede i processen, og derfor opfordrede fans til at boykotte filmen, skriver NME.

LÆS OGSÅ: Boy George afslører detaljer om spillefilmen ”Karma Chameleon”  


Se traileren til Respect her:

 


ANNONCE