Nyhed

De 200 bedste sangere nogensinde? Rolling Stone er kommet i shitstorm efter kontroversiel liste

Ny kontroversiel liste fra musikmagasinet Rolling Stone har vakt stor opsigt

På årets første dag udgav musikmagasinet Rolling Stone en ny, kontroversiel liste. Nemlig en liste over verdenshistoriens 200 bedste sangere nogensinde – altså ifølge dem selv. 

Rolling Stones liste kommer vidt omkring, og præsenterer nye navne som Rosalía på plads nummer 200 til Aretha Franklin, der ligger allerøverst. Resten af top 10 udgøres af Whitney Houston, Sam Cooke, Billie Holiday, Mariah Carey, Ray Charles, Stevie Wonder, Beyoncé, Otis Redding og Al Green.

Selv fortæller Rolling Stone at "listen blev sammensat af vores medarbejdere og nøglebidragsydere og omfatter 100 års popmusik som en igangværende global samtale," og tilføjer, at kriterierne var baseret på "originalitet, indflydelse, dybden af ​​en kunstners katalog og bredden af ​​deres musikalske arv." 

Listen har siden vakt opsigt, og været i lidt af en shitstorm, faktisk mest på grund af de navne, der ikke er med på listen. Specifikt ét navn, har skabt røre: Celine Dion.


Kvinden bag "My Heart Will Go On" er simpelthen ikke at finde på Rolling Stones liste over verdens 200 bedste sangere, hvilket har fået folk op i det røde felt på Twitter, Reddit og hvor folk ellers får luft for deres frustrationer på internettet. 

På nuværende tispunkt udelukker listen også sangere som Justin Bieber, Madonna, Jennifer Hudson, Janet Jackson, Tony Benett, Nat King Cole, Dionne Warwick og mangle flere. 

Endvidere har rangeringen af diverse sangere på listen også mødt kritik. En Twitter-bruger lægger blandt andet vægt på, at Michael Jacksom ligger på en 86. plads. 


 


Se hele listen hos Rolling Stone.

ANNONCE