Nyhed

Dansk Live om festival-kompensation: "Det er længe ventet"

GAFFA.dk - alt om musik

Den nye aftale om arrangørkompensationer er landet i dag. Men hvor står de danske festivaler? GAFFA har talt med brancheorganisationen for danske festivaler og koncertarrangører, Dansk Live. 

For godt og vel to uger siden fandt vi kulturminister Joy Mogensen i åbne samråd med med Folketingets kulturudvalg på initiativ af Venstre og SF. Et møde, hvor kulturministeren opfordrede til en "forsigtig planlægning" af sommerens festivaler. I dag har vi fået en kompensationsplan for de mange festivaller og koncertinitiativer, der måske er nødsaget til at aflyse, udskyde eller foretage væsentlige ændringer i afviklingen af hensyn til restriktioner. 

Ifølge Esben Marcher, sekretariatschef for brancheorganisationen for danske festivaler og koncertarrangører, Dansk Live, er det først og fremmest godt nyt:

– Det er dejligt, at der endelig er en konkret plan, og der sker noget. Det har vi jo ventet på i lang tid, fastlår han. 


Planen falder på et tørt sted. Men ifølge sekretariatschefen kommer den også senere, end de havde ventet:  

– Vi er glade for, at vi endelig bliver set. Men det er klart, at vi godt kunne have ønsket os en tidligere afklaring, lyder det fra Esben Marcher, der da også fastlår, at han er bevidst om situationens vanskelige natur:

– Det er svært i en tid, der er så usikker som lige nu, og det er selvfølgelig svært for alle at sige, om der kommer restriktioner på over sommeren, udtaler han. 


Opdatering: Der er afsat 530 millioner kroner til ordningen, skriver dr.dk

LÆS OGSÅ: Ny aftale om kompensation til festivaler

ANNONCE