Nyhed

Endnu en dansk festival aflyser i 2021

GAFFA.dk – alt om musik

"Kære venner – der bliver endnu en gang ingen Royal Metal Fest"

Royal Metal Fest skulle være afholdt den 9.-10. april 2021 på spillestederne VoxHall, Atlas og Radar i Aarhus og skulle blandt andet have budt på navne som danske Orm, britiske Loathe og svenske Soilwork. Festivalen flyttes til april 2022, præcise datoer annonceres snarest muligt. Festivalen udtaler i en pressemeddelelse:

"Det er med stor sorg i stemmen, at vi i bestyrelsen hos Metal Royale endnu en gang ser os nødsaget til at aflyse vores højtelskede festival. Baggrunden for denne udmelding er dog ikke så forunderlig; de nuværende restriktioner, som vi havde håbet på ville blive lempet, til glæde og gavn for hele eventbranchen m.m., har sat deres tunge spor i samfundet. Derfor kan vi heller ikke hente bands ind fra andre lande end Danmark. Af disse årsager er det umuligt at afholde en festival med den standard, vi ønsker at tilbyde jer."

"Vi kan ikke forsvare at strække beslutningen længere – hverken over for publikum, over for vores bands eller over for vores samarbejdspartnere. Hvis vi tog chancen, holdt vejret og ventede, ville det med meget stor sandsynlighed betyde så kæmpestort et underskud, at det ville koste både Royal Metal Fest og foreningen Metal Royale livet."

Royal Metal Fest udtrykker, at de på trods af økonomiske udfordringer overlever, men opfordrer i den forbindelse til at støtte op om festivalen på anden vis.

"Vi nægter at lade os bukke under! Stor tak til alle bands og samarbejdspartnere for at udvise forståelse for vores situation. Alle i branchen er hårdt ramt lige nu, og vi er nødt til at stå sammen og hjælpe hinanden. Vi opfordrer publikum til at bruge nogle af de penge, som de ville have brugt på Royal Metal Fest, til at købe plader og merch af de bands, der skulle have spillet på festivalen. De har brug for det nu, hvor så mange koncerter og festivaler ikke kan afholdes."

Festivalen arbejder på at få andre spændende begivenheder op at stå i løbet af efteråret 2021. Datoer på disse begivenheder annonceres snarest muligt, lover Royal Metal.

"Vi var en af de allerførste danske festivaler, som måtte aflyse i 2020. Nu håber vi fandme for alle vores kolleger rundt om i landet, at vi også bliver en af de sidste."

Royal Metal Fest følger i hælene på Gutter Island Garage Rock Festival, som i starten af marts også annoncerede, at de var nødsaget til at aflyse i 2021. Større danske festivaler udtrykker dog stadig forsigtig optimisme. Smukfest har for nylig offentliggjort seks nye navne. Blandt andet Patina, Folkeklubben og Melodi Grand Prix vinderne Fyr og Flamme. Roskilde Festival er også positive, på trods af Danmarks forsinkede vaccineplan, samt en aflysning fra et af de internationale hovednavne Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes grundet coronaregler.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse viser, hvor pressede danske musikere er under pandemien

ANNONCE