Nyhed

Forsvarer for Iced Earth-guitarist: "Han forlod Kongressen efter 60 sekunder"

GAFFA.dk – alt om musik

Jon Schaffers forsvarer mener ikke, guitaristen var farlig under stormen på Kongressen

For tiden sidder det amerikanske metalband Iced Earths guitarist Jon Schaffer varetægtsfængslet sigtet for seks forbrydelser, herunder vold, i forbindelse med stormen på den amerikanske kongresbygning The Capitol den 6. januar. Guitaristen meldte sig selv, efter at flere billeder og videoer viste ham inde i kongresbygningen under de voldsomme optøjer, hvor fem personer omkom.

Schaffer var dog på ingen måde farlig, skriver Schaffers forsvarer Marc Victor i en anmodning til retten, citeret af NME. Marc Victor skriver, at Schaffer "forlod Capitol-bygningen efter cirka 60 sekunder og tog hjem til Indiana." Forsvareren skriver videre:


"Hr. Schaffer er 53 år gammel. Han har ingen domme. Han er ikke misbruger og har ingen problemer med sit mentale helbred. Han har ingen voldshistorik, og han var ikke voldelig den 6. januar 2021. Han gik ind i Capitol-bygningen med peberspray. Han truede ikke nogen med eller anvendte pebersprayen."

Ved en høring den 19. marts om, hvorvidt Schaffer kunne løslades mod kaution, nævnte dommeren Zia Faruqui, at Schaffer ved et Donald Trump-arrangement i november 2020 havde udtalt: "Hvis nogen ønsker at udøve vold, så tror jeg, at der er mange her, der er klar til det." Schaffers forsvarer sagde, at hans udtalelser var taget ude af kontekst, og at han havde fortrudt dem.

Forsvarerens ønske blev dog afvist, og Jon Schaffer skal dermed forblive varetægtsfængslet, til retssagen begynder.


De resterende dele af Iced Earth kommenterede først guitaristens involvering i en fælles erklæring, hvor de tog afstand fra optøjerne, men nævnte ikke Schaffer ved navn. Senere har to af gruppens medlemmer annonceret, at de har forladt bandet.

LÆS OGSÅ: Iced Earth-medlemmer forlader bandet efter guitarists stormløb på Kongressen

ANNONCE