Nyhed

GAFFA-Prisen-navne stormer ind på hitlisten

GAFFA.dk - alt om musik

Store udskiftninger på både album- og vinyl-listen 

Hitlisten er særdeles interessant at følge med i lige for tiden. Hvis man tager en lille tur ned ad de sidste par ugers tal, opdager man en stor udskiftning og positionsændringer siden sidste uge. På albumlisten ser man med lyserøde tal tre nye og GAFFA-Prisen-aktuelle navne i top 10, nemlig BAEST med albummet Necro Sapiens (nummer 4), Benjamin Hav med albummet Tesla (nummer 5) og Hugorm med albummet Kom, vi flygter (nummer 10). Sidstnævnte er netop udkommet på vinyl efter at være udsendt digitalt i oktober 2020.

BAEST ligger i øvrigt også på en 40. plads på den officielle tyske albumhitliste, og både den danske og den tyske placering må siges at være imponerende for et dansk dødsmetalband.


Fra GAFFA-Prisens sætliste den 4. marts er også Jung at finde i top 10 med deres debutalbum Blitz, der går op fra sidste uges 21. plads til en niendeplads i denne uge. Den sidste debutant i top-10 listen over album finder man med sangeren og rapperen NODE, der er aktuel med ep'en 3. Albumlisten toppes af de samlede numre fra MGP 2021 på førstepladsen, der efterfølges af The Weeknd og albummet After Hours. 

Bevæger man blikket over på vinyllisten består top 3 af tre føromtalte GAFFA-Prisen-optrædende med navne, der her listes fra toppen: BAEST, Hugorm, Jung. Derudover får Kings of Leon og When You See Yourself og Skammens Vogn med deres nye album Kunst og Rock også placeret sig som debutanter i top 5.

Øvrige nyheder på vinylhitlisten er Black Sabbaths Heaven and Hell (oprindelig udgivet i 1980) på en tiendeplads, Eyes' selvbetitlede debut som nummer 14, Arab Straps As Day Gets Dark (15), The Smiths' Strangeways, Here We Come, oprindelig udgivet i 1987 (17), Chet Bakers Chet, oprindeligt udgivet i 1959 (20), Black Sabbaths Mob Rules, oprindeligt udgivet i 1981 (nummer 23), Chet Bakers In New York, oprindeligt udgivet i 1959 (29) og Chet Bakers It Could Happen to You, oprindeligt udgivet i 1958 (31). Den danske jazzguitarist Mikkel Ploug finder også vej ind i bunden af top 40 med albummet Balcony Lullabies.  


Ovre på tracklisten finder man de Melodi Grand Prix-vindende Fyr & Flamme. Faktisk finder man dem ikke blot én, men tre gange i top 12. Øverst, og på førstepladsen, finder man det vindende nummer "Øve os på hinanden", der længere ned af listen suppleres af deres numre "Kamæleon" (nummer 7) og "Menneskeforbruger" (12). De øvrige nyheder i top 10 er NODE featuring Gilli og "Vibes" på andenpladsen og Justin Bieber og "Hold On" (nummer 6).

Den mest spillede sang på den danske radioer er The Weeknds "Save Your Tears".

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er…


Se listen her og hør hitlistens nummer et nedenfor:

ANNONCE