Nyhed

Her er de nominerede i Oscars musik-kategorier

GAFFA.dk

Nine Inch Nails er nomineret to gange i Score-kategorien

I går blev de nominerede til årets Oscar-uddeling offentliggjort, og mange har nok allerede hørt, at Thomas Vinterbergs film Druk er nomineret til Bedste Internationale Film, ligesom Vinterberg er nomineret til Bedste Instruktør – og det er første gang nogensinde, en dansker er blevet nomineret i sidstnævnte kategori. 

Traditionen tro har Oscar også to musik-kategorier, Bedste Originale Sang og Bedste Score, altså bedste stemningsmusik, og de nominerede i disse kategorier kan du se nedenfor.


Temmelig opsigtsvækkende er Trent Reznor og Atticus Ross (billedet), sammen også kendt som Nine Inch Nails, nomineret hele to gange i Bedste Score-kategorien, nemlig for deres musik til henholdsvis Mank og Pixar- og Disney-tegnefilmen Soul, sidstnævnte i fællesskab med Jon Batiste, der også er kendt som bandleder i talkshowet The Late Show with Stephen Colbert. De tre har netop vundet samme kategori ved Golden Globe-uddelingen.

For 10 år siden vandt Trent Reznor og Atticus Ross en Oscar for deres musik til The Social Network.

Ud over Thomas Vinterbergs to nomineringer er der to andre danske Oscar-nominerede. Nemlig The Letter Room, der er nomineret i kategorien Bedste Kortfilm og er instrueret af danske Elvira Lind, og den i øvrigt musikrelaterede spillefilm Sound of Metal, der blandt andet er nomineret til bedste klipning. Klipperen er danske Mikkel E.G. Nielsen, der for resten er søn af Peter A.G. Nielsen fra Gnags.


Oscar-showet bliver afholdt i Dolby Theatre og Union Station i Los Angeles 25. april i en corona-nedskaleret udgave efter at være blevet udskudt fra 28. februar.

De nominerede er:

Bedste Originale Sang:


Will Ferrell and My Marianne – "Husavik" fra Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
H.E.R. – "Fight for You" fra Judas and the Black Messiah
Laura Pausini – "lo Sì (Seen)" fra The Life Ahead (La Vita Davanti a Se)
Leslie Odom Jr. – "Speak Now" fra One Night in Miami…
Celeste – "Hear My Voice" fra The Trial of the Chicago 7

Bedste Score:

Da 5 Bloods (Terence Blanchard)
Mank (Trent Reznor og Atticus Ross)
Minari  (Emile Mosseri)
News of the World (James Newton Howard)
Soul (Trent Reznor, Atticus Ross og Jon Batiste)


LÆS OGSÅ: GRAMMY 2021: Her er vinderne – der er også en dansker med

 

ANNONCE