Nyhed

Mens vi venter på afklaring om festivaler: EM bliver med mindst 11.000 tilskuere

GAFFA.dk – alt om musik

"EM i fodbold er en unik og historisk begivenhed i Danmark"

Regeringen har i dag meddelt DBU, at sommerens EM i fodbold kan afholdes med minimum 11.000-12.000 tilskuere i Parken. En ekspertgruppe skal vurdere, om det er muligt at udvide kapaciteten til sommer.

Kulturminister Joy Mogensen siger i en pressemeddelelse:

”EM i fodbold er en unik og historisk begivenhed i Danmark. Regeringen har derfor besluttet at tillade mindst 11.000-12.000 tilskuere til de fire kampe, der afholdes i Parken. Vi vil samtidig se på, om der kan komme endnu flere tilskuere i Parken, hvis de sundhedsmæssige forhold giver mulighed for det. Det kommer til at blive en del af den ekspertgruppe, der nedsættes i forlængelse af genåbningsaftalen. Vi har også meddelt DBU og UEFA, at det kan blive nødvendigt at lukke for tilskuere, hvis der sker smittespredning, så det vil være sundhedsmæssigt uforsvarligt at tillade tilskuere til kampene.”

Ekspertgruppen skal desuden se på, hvordan sommerens øvrige store arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Den 15. marts besluttede regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier at videreføre arrangørordningen hen over sommeren, hvor festivaler og messer opfordres til at planlægge forsvarligt, indtil de ved, om de kan afvikles, med garanti for en vis kompensation, hvis de ender med at blive aflyst.


LÆS OGSÅ: Ny aftale om kompensation til festivaler

Mandag den 22. marts præsenterede regeringen sin genåbningsplan, hvor det fremgik, at en  ekspertgruppe vil komme med en endelig anbefaling i midten af april, om og i givet fald hvordan sommerens andre store begivenheder, herunder festivalerne, kan afvikles.

LÆS OGSÅ: GENÅBNINGSPLAN: Spillesteder må genåbne i maj – ekspertgruppe skal rådgive om store events


Regeringen har dog gjort en undtagelse og foretaget en hastevurdering af EM i fodbold. Det skyldes, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) kræver, at værtslande senest 7. april garanterer, at der kan komme tilskuere til EM-kampene.

– Derfor er det vigtigt for mig at bekræfte, at EM i fodbold har sit særlige forløb, fordi det er en unik begivenhed med et begrænset antal kampe. Det kommer til at finde sted én gang, mens ekspertgruppen skal forholde sig til hele sommeren og alle de store arrangementer, der løbende foregår rundt om i landet, sagde kulturminister Joy Mogensen i går til dr.dk.

København er en af de 12 værtsbyer, hvor EM afvikles i perioden 11. juni-11. juli 2021. UEFA har anmodet om en afklaring fra Dansk Boldspil-Union (DBU) senest den 7. april 2021 i forhold til mulighederne for at have tilskuere til Danmarks tre puljekampe (den 12. juni mod Finland, den 17. juni mod Belgien og den 21. juni mod Rusland) samt til en ottendedelsfinale (den 28. juni).

ANNONCE