Nyhed

Mette Frederiksen: Festivaler inden for rækkevidde

GAFFA.dk – alt om musik

"Det hænger meget sammen med vaccinationer"

Statsminister Mette Frederiksen udtaler nu, at sommerens festivaler er "inden for rækkevidde". Det siger hun torsdag morgen til TV2's Go'morgen Danmark.

"Jeg tror på som statsminister, at det er inden for rækkevidde, at vi kan sidde igen og lytte til en koncert, og at der kommer festivaler igen, hvor vi står tæt, og at vi får et kulturliv, der lever. Det tror jeg," siger hun. "Det hænger meget sammen med vaccinationer, og at vi danskere er blevet vanvittig gode til at lade os teste."


Statsministeren udtaler videre, at landet i går fik flere vacciner fra Phizer, og at det betyder, at vaccineplanen kan rykkes i den rigtige retning. I januar regnede Sundhedsstyrelsen med, at alle voksne danskere, der ønskede det, kunne være vaccinerede 27. juni, men i sidste uge blev denne dato ændret til 18. juli grundet forsinkelser i vaccineleverancer.

Mette Frederiksen udtalte i går, at regeringen den 23. marts vil præsentere en langsigtet genåbningsplan for Danmark.

Statsministeren holder et såkaldt doorstep-pressemøde 10.20 i dag, hvor det er præcis et år siden, hun lukkede store dele af Danmark ned.


Opdatering: Ved det korte pressemøde udtalte Mette Frederiksen, at hun "tror på en nærmest normaliseret sommer" uden dog at nævne festivalerne specifikt.

LÆS OGSÅ: Åbent brev til statsministeren fra kulturlivet: “Vi har brug for en plan”

ANNONCE