Nyhed

Nikoline og Gudrun Holck starter underskrift-indsamling for mere mangfoldighed på DR's musikkanaler

GAFFA.dk – alt om musik

Rapperen og sangeren ønsker mere mangfoldighed på playlisterne

Rapperen Nikoline og sangeren og musikeren Gudrun Holck har startet en underskriftindsamling for at få mere mangfoldighed på DR's radiokanaler. Indsamlingen har indtil videre fået 440 underskrifter.

I beskrivelsen af underskriftindsamlingen skriver Nikoline og Gudrun Holck:

"I årtier har vi diskuteret den efterhånden veldokumenterede ulighed og manglende mangfoldighed på DR’s radiokanaler uden egentlige resultater. I anledning af Kvindernes Kampdag har over 400 mennesker i den danske musikbranche underskrevet en erklæring, der støtter et opgør med de strukturelle problemer på DR, som forårsager ulighed og manglende mangfoldighed på playlisterne."

"Tiden er kommet til et opgør med den nuværende struktur, som muliggør, at samme (midaldrende, mandlige) musikchef i 15 år (Lars Trillingsgaard, fra 2003-2016 musikchef på P3 og siden strategisk musikchef på DR Kultur. Siden 2016 har Mathias Buch Jensen været musikchef på P3, red.) kan diktere musikken på vores public service-kanaler. I stedet for at trække kønskvoter ned over samme musikchefer og dermed fortsætte en principielt forkert forvaltningspraksis og struktur foreslår vi helt konkret, at musikcheferne erstattes af et mangfoldigt musikudvalg med 6-8 fagpersoner, der udskiftes jævnligt og forskudt (a la udvalgene i Kunstrådet) og sammensættes med lige kønsrepræsentation og aldersdiversitet (svarende til kanalens ønskede målgruppe). Udvalget skal ansættes ud fra offentlige stillingsopslag frem for intern rekruttering hos DR for at undgå nepotisme og sikre så unbiased udvælgelse af musikken som muligt."

"I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag spørger vi: Hvad vil kulturpolitikerne gøre for at forbedre den dysfunktionelle struktur, der i så mange år har forhindret lighed og mangfoldighed? Hvordan forholder kulturpolitikerne og de relevante mediechefer sig til vores forslag?"

De to initiativtagere henviser til tre artikler, som har beskrevet problemet. Dels en klumme i GAFFA fra oktober 2020 med overskriften "P3 lever ikke op til sin public service-forpligtelse", dels en artikel i mediet Journalista fra 2017 med overskriften "Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag", dels en klumme i Berligske 27. februar, hvor Nikoline kritiserer topstyring af musikprofilen og manglende alsidighed på DR's musikkanaler under overskriften "Godt taget knægt. Jokeren er faret vild i sit privilegerede hvide røvhul sammen med P3s old boys club".

Nikoline og Gudrun Holck har desuden sendt brevet om underskriftindsamlingen til alle Folketingets Kulturordførere.

Læs mere om underskriftindsamlingen her

ANNONCE