Nyhed

Ny single, video og album fra black midi

GAFFA.dk – alt om musik

Efter et succesfuldt debutalbum er gruppen klar med album nummer to

Den engelske rockgruppe black midi har nu officielt meldt ud, at deres næste album, Cavalcade, udkommer den 28. maj. I den forbindelse har gruppen også delt to singler, ‘’Despair’’ og ‘’John L’’, hvor sidstnævnte har en musikvideo, instrueret af Nina McNeely, der tidligere har arbejde med blandt andet Rihanna og Major Lazer.

Cavalcade blander gruppen mathrock, punk, jazz, garagerock og funk. Sangene på det nye album har bandmedlemmerne skrevet individuelt i efteråret sidste år, under lockdown, og efterfølgende præsenteret til hinanden. ‘’Meget af materialet var virkelig nyt, men det var noget, der gav os en fordel, og vi nød det!’’, fortæller trommeslageren Morgan. 


Se videoen til black midis nye single ‘’John L’’ her:

Artiklen fortsætter efter videoen


De fire medlemmer mødte hinanden på BRIT School i London og mærkede hurtigt kemien. I 2017 begyndte de at spille sammen, og allerede i 2019 havde gruppen udgivet sit debutalbum, nemlig Schlagenheim, der fik strålende anmeldelser ‒ også af GAFFA.

Bandets ene guitarist, Matt Kwasniewski-Kelvin, har dog måttet trække sig i for en stund, for at passe på sig selv og sit mentale helbred. 

Cavalcades albumcover er udformet af den grafiske designer David Rudnick, og bandet har samarbejdet med ham om at skabe nye pressebilleder i form af små tegneserier med bandmedlemmerne. 


Hør den anden single fra det kommende album, nemlig ‘’Despair’’, lige her:

Læs også: Post-math er kommet til Roskilde 


ANNONCE