Nyhed

Officiel spillefilm om Jeff Buckley på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Optagelserne begynder til efteråret

En ny biografisk spillefilm om Jeff Buckley er på vej, skriver Variety. Filmen får titlen Everybody Here Wants You, og hovedrollen skal spilles af den amerikanske skuespiller og sanger Reeve Carney, der især er kendt fra Broadway-forestillingerne Spider-Man: Turn Off the Dark og Hadestown, fra Showtime-tv-serien Penny Dreadful og fra musicalfilmen The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again.

Filmen er godkendt af Buckleys arvinger og bliver co-produceret af hans mor, Mary Guibert. Everybody Here Wants You bliver instrueret af Orian Williams, der blandt andet producerede filmen Control om en anden afdød musiklegende, Joy Division-sangeren Ian Curtis og nu får sin debut som instruktør. Produktionen har fået tilladelse til at bruge Buckleys musik i filmen.


I en pressemeddelelse udtaler Jeff Buckleys mor, Mary Guibert: "Dette bliver den eneste officielle dramatisering af Jeffs historie, som jeg kan love hans fans er tro mod ham og hans arv. Gudskelov er min beslutsomhed med at samle alle de rette medvirkende, uanset hvor lang tid det tog, på vej til at kulminere på den bedst mulige måde."

Filmoptagelserne begynder til efteråret.

Jeff Buckley brød igennem i 1994 med sit meget roste debutalbum, Grace, det eneste, han nåede at udgive i live. I 1997 omkom han ved en drukneulykke i Wolf River i Tenneessee, 30 år gammel.


Buckley var søn af en anden stor musiker, Tim Buckley, der selv døde i 1975 af en overdosis, 28 år gammel. På det tidspunkt var Jeff otte år, og han havde kun mødt sin far en enkelt gang.

I 2012 kom en anden biografisk film om Jeff Buckley, Greetings from Tim Buckley med Penn Badgley i hovedrollen. Her var omdrejningspunktet en hyldestkoncert til Jeffs far Tim i 1991, hvor Jeff fik sin offentlige debut som sanger, og der er derfor primært sange af Tim Buckley i filmen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Se nyt materiale til sjælden Jeff Buckley-perle


Kom i stemning med klassikeren "Grace":

ANNONCE