Nyhed

Oplev to dages klaverfestival i marts

GAFFA.dk – alt om musik

Arrangørerne trodser corona og afholder festivalen i marts som planlagt

Piano Days Copenhagen afholder en to-dages klaverfestival fredag d. 26. og lørdag d. 27. marts. Eventet bliver uden publikum, men streamet direkte fra Koncertkirken på Blågårds Plads i København.

Festivalen byder på i alt syv koncerter over de to dage. Fredag er den eksperimenterende vokalist og pianist Jomi Massage (billedet) på programmet, så vel som pianist og komponist Kamil Piotrowicz og lydkunstner, performer og elektronisk musikproducer Christian Rønn. Jomi Massage har i øvrigt specielt til denne lejlighed arrangeret en række af sine sange for hammerspinet.

Lørdag byder på den internationale jazz-stjerne Makiko Hirabayashi, Ea Wim med melodiøs nordisk indie, og duoen Eva Sidén & Christian Rønn. Aflutningsvist lukkes showet af den eksperimenterende musiker og lydkunstner Sune T.B. Nielsen, som vil fremføre et interessant stykke lydkunst, skabt med motor på klaveret. 

Piano Days Copenhagen er inspireret af den verdenskendte pianist Nils Frahms idé om at afholde en klaverkoncert på årets 88. dag, for at symbolisere klaverets 88 tangenter. Konceptet er siden lanceringen i 2016 blevet en global begivenhed med over 100 arrangementer i 30 lande.

‘’Vi vil gerne bidrage til at holde kultur- og koncertlivet i live under corona,” fortæller festivalleder Thomas Kudela og fortsætter: 

“Derfor har vi valgt at holde fast i festival-datoerne i slutningen af marts i stedet for at flytte festivalen til senere på året. Det gør vi både for at skabe ny, levende kultur til koncertpublikummet og for at støtte op om musikerne, som har mistet en stor del af deres indtægter med de mange aflyste koncerter på de lukkede spillesteder og aflyste festivaler”’

Der kan læses mere om festivalen på Piano Days Copenhagens hjemmeside

Festivalens spilleplan og streaminglink bliver offentliggjort via festivalens Facebook-side tættere på afholdelsesdatoerne, og i mellemtiden kan man følge med på Facebook-eventet her.

Læs også: Dansk band spiller fem album live på årsdagen for lockdown

ANNONCE