Nyhed

Queen-guitarist skeptisk over for dansk rumforsknings-studie

GAFFA.dk – alt om musik

Den engelske rockveteran Brian May kan meget mere end at spille guitar

Guitaristen fra det legendariske rockband Queen, Brian May, er skeptisk over for et nyt danskledet studie af støv i solsystemet, som påstår at støvet i vores solsystem kommer fra Mars. Studiet har skabt debat blandt forskere inden for området. 

May er skeptisk over for studiet, som han ikke mener ‘’seriøst udfordrer’’ den gængse opfattelse, som er at støvet kommer fra asteroider, skriver videnskab.dk. Ved siden af sin musikkarriere er May nemlig uddannet astrofysiker med speciale i netop dette støv.

Faktisk var Queen-guitaristen i gang med sin ph.d. i astrofysik ved Imperial College London, da Queen blev dannet i 1971. Mays ph.d.-projekt handlede om zodiakallyset, som er et særligt lysfænomen, der kan ses på himlen lige før daggry og efter solnedgang. 

Da der i 1974 kom knald på musikkarrieren, røg astrofysikken på hylden, og først da May nærmede sig 60 år, genoptog han sine studier af rumstøv og færdiggjorde sin ph.d.-afhandling i 2007.

Ifølge Anja C. Andersen, som er medforfatter på det nye studie og professor i astrofysik på Københavns Universitet, er resultaterne i det danske studie blandt andet anderledes end tidligere studier, på grund af nye måleinstrumenter, i form af rumsonden ‘’Juno’’.

‘’Brian Mays ph.d. har en masse skønne modeller, som forklarer, hvordan støvet kommer fra asteroidebæltet. Men det stemmer ikke overens med de observationer, som Juno har lavet. Og Junos data er unikke, for det er første gang, man har målinger lavet på stedet frem for observationer fra Jorden’’, forklarer hun til videnskab.dk.

Brian May er uenig og deler sin ph.d.-vejleder Michael Rowan-Robinsons holdning, nemlig at: ‘’man regner med at zodiakale støvbånd stammer 100 procent fra asteroider’’, samt at han ‘’ikke kan tage ideen om, at de zodiakale støvbånd stammer fra Mars særlig seriøst’’, som han skriver til videnskab.dk

Læs også: QUEEN-JUBILÆUM: Her er Freddy Mercurys 10 bedste performances 

 

ANNONCE