Nyhed

Foo Fighters skal være med i gyserkomedie

GAFFA.dk – alt om musik

Bandet ønsker at genskabe magien fra de klassiske bandfilm

Medlemmerne fra Foo Fighters skal medvirke i en kommende gyserkomedie med titlen Studio 666, skriver NME. Det er bekræftet, at filmen vil udkomme næste år.

Værket har det fulde band – Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett og Rami Jaffee – på rollelisten, der desuden tæller Whitney Cummings, Leslie Grossman, Jenna Ortega med flere.

Ifølge en pressemeddelelse handler filmen om, at Foo Fighters flytter ind i et hus i Encino, Californien, som er ”gennemsyret af uhyggelig rock’n’roll-historie”, hvor gruppen skal indspille et nyt album. Forsanger Dave Grohl opdager dog hurtigt, at der er overnaturlige kræfter på spil, som truer både færdiggørelsen af albummet og bandmedlemmernes liv.

Sangeren udtaler i et statement:

– Efter årtier med latterlige musikvideoer og talrige musikdokumentarer under vores kollektive bælter var det endelig tid til at tage skridtet videre… En fuldlængde gyserkomedie. Ligesom de fleste af de ting, vi gør i Foo (Fighters, red.), begyndte Studio 666 som en langt ude idé, der voksede til noget langt større, end vi nogensinde havde forestillet os var muligt.

Filmen er optaget i det samme hus, som bandet befandt sig i under indspilningen af det seneste album, Medicine at Midnight. Gruppen ønskede med projektet at genskabe den klassiske magi fra deres yndlings rock’n’roll-film – men med et twist.

Artiklen fortsætter under opslaget

– Hylemorsom gore, der fucking ROCKER! lyder Grohls beskrivelse af filmen.

Efter at have holdt projektet hemmelig i to år er det nu endelig tid til at løfte sløret med hjælp fra Tom Orten og holdet bag Open Road Films.

– Gør dig klar til at grine, skrige og headbange i dine popcorn. Studio 666 vil fucke dig op, slutter Grohl af.

Filmen er instrueret af BJ McDonell, der beskriver filmen som ”en perfekt kombination af alle de ting, jeg elsker – rock, gys og komedie bundet sammen i en meget spændende film.”

Instruktøren bemærker, at det er mange år siden, at man har set noget lignende. Han refererer i den forbindelse til klassiske bandfilm som The Beatles’ Help (1965), The Monkeys’ Head (1968) og KISS Meets the Phantom of the Park (1978).

– Tag 60'er- og 70'er- old-school band filmenes sjov, bland det med gys, og så er Studio 666 født! udtaler McDonell.

Filmen er baseret på en historie udarbejdet af Grohl, imens Jeff Buhler har og Rebecca Hughes har stået for screenplayet.

Studio 666 kommer til de amerikanske biografer i februar 2022, mens en international udgivelsesdato snart vil blive offentliggjort.

Det er ikke kun i gruppens musikvideoer og med det nye filmprojekt, at Foo Fighters giver fantasien frit spil. På erhvervskonferencen Dreamforce21 i San Franciso i september optrådte Foo Fighters sammen med tre maskotter, der var klædt ud i dyrelignende, kæmpekostumer.

Gruppen drillede desuden den homofobiske, religiøse gruppe Westboro Baptist Church ved at tage forbi gruppens demonstration mod Foo Fighters’ koncert på en blokvogn, iklædt 70’er disko-tøj, mens de spillede Bee Gees-klassikeren ”You Should Be Dancing.”

ANNONCE