Nyhed

Hør ny dansksproget single fra The Rumour Said Fire – ep på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Ep’en er udsprunget af en svær tid, hvor bandets frontfigur fandt inspiration i sin søn

The Rumour Said Fire er klar med deres første udgivelse siden 2017. Der er tale om den nye single ”Taler tempoet”, som også markerer gruppens første musikalske udgivelse på dansk. Sangen går desuden forud for den spritnye ep, Det nye forår, som er sat til at udkomme den 29. januar 2022.

”Taler tempoet” omhandler et elskende par, som forsøger at sanse og smelte sammen i en verden, der står på randen af selvdestruktion. Nummeret taler således ind i den kommende ep's tema, der handler om at se skønheden i verden oven på en nedtur, og den naive tro på, at kærlighed, omsorg og musik har helende evner.


The Rumour Said Fire består i dag af frontfiguren Jesper Lidang (sang, sangskrivning) og Søren Lilholt (guitar, sang). Gruppen er tilbage efter en lang pause, da Lidang, oven på turnéen med bandets anmelderroste tredje album Crush i 2018, gik ned med stress. Stressen udviklede sig siden til en depression – og en skriveblokade.

Musikeren beskriver i en pressemeddelelse, hvordan en simpel opgave som at skulle binde sønnens snørebånd, gav ham ”sved på panden og hjertebanken.” At arbejde med musikken forekom således kunstneren helt uoverkommeligt.

Sønnen Caspian kom til verden få år forinden, og i forbindelse med den store omvæltning blev Lidang ramt af en masse følelser og erkendelser, som han ikke var i stand til at komme ud med, hverken gennem musikken eller de engelsksprogede tekster.


Den svære tid inspirerede således sangeren til at søge væk fra musikken og i stedet ty til digtning – noget, han altid har praktiseret ved siden af musikken.

”Forvandlingen fra det engelske sprog til det danske kom til mig over en periode, hvor jeg ellers var sat helt ud af spillet. Med det danske sprog kunne jeg pludselig omsætte de enorme følelser, der stormede rundt i mig til ord. Det føltes lidt som en flod, jeg kunne stikke mit deprimerede hoved ned i og langsomt rense tankerne,” udtaler Lidang i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Ilden brænder endnu: Man kan stadig få et crush på de danske indie-pop-rockere


Under nedlukningen, der fulgte med coronapandemien i 2020, oplevede sangeren, at stressen blev mindsket. Han havde mulighed for at tilbringe tid med sønnen, og i den forbindelse åbnede Caspian faderens øjne for naturen, der ellers ikke havde interesseret Lidang synderligt forinden.

Caspians begejstring og omsorg for alt levende og påskønnelse af naturen stod i kontrast til en tid, der er præget af klimaforandringer og naturkatastrofer, og det var herigennem, at Lidang blev inspireret til at skrive nummeret ”Løvehjerte.” Sangen er skrevet til og for Caspian, men kom også til at danne udgangspunkt for, hvad der i sidste ende blev til den nye ep.

Det nye forårs fem sange behandler Lidang den rejse, det er at blive far samt forsøget på at blive voksen og på at prøve at forstå den verden, vi lever i – præget af virus, klimaforandringer og naturkatastrofer. Det nye forår finder sted, når dit liv pludselig vendes på hovedet – af en pandemi eller depression.


Ep'en blev indspillet i slutningen af 2020 med Søren i studiet i Valby. Duoen får desuden selskab af Emma Grankvist (eee gee) på sang og Nils Grøndahl (Under Byen) på violin.

The Rumour Said Fire brød igennem i 2009 med deres debut-ep, The Life and Death of a Male Body, og særligt hitsangen ”The Balcony.” Gruppen fulgte op på succesen med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum, The Arrogant, som modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Bandets seneste studiealbum, der bærer titlen Crush, udkom i 2017.

Trackliste til ep'en:


  1. Det Nye Forår
  2. Løvehjerte
  3. Ring Af Ild
  4. Taler Tempoet
  5. Duegija

ANNONCE