Nyhed

Ikonisk teaterkoncert genopstår

GAFFA.dk - alt om musik

Teaterkoncert GASOLIN’ vender tilbage på Østre Gasværk Teater i 2022

Den kanoniske sangskat fra et af Danmarks største rockbands gennem tiderne, Gasolin', vækkes igen til live, når Teaterkoncert Gasolin' vender tilbage i en ny 2022-version. Den har premiere den 23. september 2022 på Østre Gasværk Teater.

I 1994 skabte Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkø teaterkoncerten, der for første gang så dagens lys på Dr. Dantes Aveny. Teaterkoncert Gasolin' fik ungdommen tilbage i teatret og siden har forestillingen opnået kultklassiker-status med sine mange forskellige opsætninger på både Aveny T, Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater. 


Teaterkoncert Gasolin' byder på et genhør med de ikoniske sange, dog med en helt ny scenografi, der tager nutidens strømninger og Kim Larsens død i 2018 med i betragtning. Instruktøren Nikolaj Cederholm fortæller i en pressemeddelelse, hvordan Gasolin's sange konstant får ny betydning i kraft af samtiden og derfor stadig er evigt relevante.
 
"Allerede da vi lavede Teaterkoncert Gasolin’ i 1994, brugte vi forestillingen til at registrere, hvordan tidernes skiften ændrede vores forståelse af Kim Larsens og Gasolins sange. Hver gang vi vender tilbage til værket, har sangene igen ændret betydning, fordi årene er gået, kulturen har flyttet sig og andre strømninger er i fokus. På den måde bliver sangskatten fra Gasolin’ en slags termometer, som vi og publikum kan aflæse forandringerne i. Vi glæder os til at folde teaterkoncerten ud i Gasbeholderens store rum og lover byens mest intense og elektriske show for alle generationer," siger Cederholm.

I pressemeddelelsen udtrykker teaterdirektør Emmet Feigenberg også sin entusiasme for Gasolin' samt det fællesskab, deres musik bringer.

"Siden den første gang Teaterkoncert Gasolin’ mødte publikum for næsten 30 år siden, har den samlet os, fordi sangene er uforlignelige, og fordi teaterkoncertens fortolkning af dem er så overrumplende og kraftfuld. Men også fordi den forener os i det fællesskab, som opstår, når alle vores hjerter banker for de mennesker og følelser, som sangene handler om."


Det er 50 år siden, at Gasolin’ udgav deres selvbetitlede debutalbum. En begivenhed, der siden skrev dansk rockhistorie. Tidligere på måneden udkom bogen Gasolin’ – Gudernes vilje i anledning af 50-året. I bogen fortæller medlemmer fra Gasolin’ samt omgangskreds med egne ord nye detaljer om det, der formede bandet og skabte de ikoniske sange. Læs mere om bogen her.

Billetsalget til Teaterkoncert Gasolin' starter den 30. november 2021. Du kan købe dine billetter via teaterkoncertgasolin.dk.

LÆS OGSÅ: YouSee Musik: Kim Larsen er stadig danskernes foretrukne artist


Varm op til forestillingen med den legendariske Gasolin'-sang "Langebro" lige her:

ANNONCE