Nyhed

Neu Sierra deler ny musikvideo og største koncert til dato

GAFFA.dk - alt om musik

Musikvideoen hører til hendes nyeste single "Pink Crosses"

Den danske noir-rocker Neu Sierra har udgivet en ny single, "Pink Crosses" og en tilhørende musikvideo. På singlen tager Neu Sierra os med til byen Juarez i Mexico, som er berygtet for sine utallige drab på kvinder. Der er også uhyggeligt mange lyserøde trækors plantet i jorden, som hver især er et opråb om, at endnu en kvinde har mistet livet.  

Sangen er inspireret af digter og aktivist Susana Chávez, som med sin poesi beskrev den brutale vold i sydamerika. Derudover gav hun navn til bevægelsen Ni Una Menos, der kæmper mod kvindedrabene, også kaldt "feminicídio".


"Chavez blev selv myrdet i Juarez. Det er en syg kultur, der findes over hele kloden, og vi bliver nødt til at tale om den”, fortæller Neu Sierra i en pressemeddelelse. For at understrege dette har hun i musikvideoen lånt koreografi og symboler fra latinamerikanske demonstranter. "Hver bevægelse refererer til en form for undertrykkelse eller overgreb – for eksempel victim blaming og politiets ydmygende behandling af kvinder,” fortsætter hun.

Sangeren og sangskriveren debuterede for et år siden med singlen ‘’Dirty Me’’, som blandt andet blev en af GAFFAs 12 udvalgte bedst lige nu-sange samme måned, med ordene: “en folket, dyster sang om et overgreb, der kanaliserer lige dele Nico og Nick Cave and the Bad Seeds. En rå, drømmende og vedkommende sang om seksualitetens alvor”.

Neu Sierras debut-ep Sulphur and Molasses udkom i foråret 2021 og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, der beskrev sangeren som en “kompetent og vanvittig dygtig musiker med stort internationalt potentiale”. Siden denne udgivelse har hun spillet en længere række af koncerter hen over sommeren, og nu er hun igen klar til at indtage live-scenerne.


Til foråret skal hun nemlig spille sin største booking nogensinde, når hun indtager scenen på Hotel Cecil i København. Du kan købe billetter til koncerten lige her.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Barske beretninger i højeste kvalitet

Se musikvideoen til Neu Sierras nye single "Pink Crosses" lige her: 

 

ANNONCE