x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær firstmover med GAFFA i baghånden. 

Lydmor – The Gadget Song

Jenny Rossander har holdt sig i gang under corona-krisen, inklusive diverse interaktive sessions og projekter med sine fans. I det nye år kommer albummet Capacity, hvor ”The Gadget Song” findes på. Et varmt, melankolsk og legende elektropop-nummer, med akustisk guitar spillet af Christian Vium (Go Go Berlin).

Jada ft. Vera – Lifetime

Emilie Molsted, bedre kendt som Jada, kræver ikke større introduktion. Hun har taget det danske poplandskab med storm – senest vandt hun P3-Prisen. Den nye single ”Lifetime” er et samarbejde med den københavnske succesproducer Vera. Et vuggende r&b-nummer, drevet af countryvibes, samt relaterbar og relevant sangskrivning.

Baby in Vain – Millions

Baby in Vain har endelig udgivet deres længe ventede andet album See Through. En seksstjernet psych- og lo-fi-oplevelse, hvor tracket ”Millions” optræder. Et underspillet, næsten grunget nummer, der besidder en skøn akustik og legende strygere. Det virker på én og samme tid nyt og gammelt.   

Takykardia – Poor Little Anxious Me

Den danske trio Takykardia, med sanger Luna Matz i front, afsøger grænserne for poppen i en eksplosiv cocktail af rytmer og så forskellige inspirationer som triphop og 90’er-dance. ”Poor Little Anxious Me” er taget fra debuten Better og blander overraskende strukturer med følsom jazzvokal. Radioheads The King of Limbs har ikke levet forgæves.

Camille Jones – Inde i en tåre

Popkamæleonen Camille Jones er tilbage efter fem år med sin første samling af dansksprogede sange på ep’en Inde i en tåre. Titelsangen, der også afslutter ep’en, præsenterer Jones’ nye lyd godt, med ærlige, akustiske flader, der giver sangerens vokal ny, organisk og akustisk rum at udfolde sig i.

System of a Down – Genocidal Humanoidz

Amerikansk/armenske System of a Down er tilbage efter 15 år (!). En smule overraskende, efter en masse internt palaver. Men den nyligt udsprungne krig i Armenien har samlet tropperne igen, og ”Genocidal Humanoidz” er en kort, punket reminder om, hvorfor The Down stadig holder i 2020.

Rebecca Lou, GRETA, girlcrush, Kamma og Brimheim – This Time of Year (Wake Me Up when December Ends)

Det fremadskuende, københavnske label W.A.S. Entertaiment har samlet sine kunstnere til et moderne bud på en alternativ julesang for de mere introverte typer. Rebecca Lou har været primus motor på denne flotte altpop-sang, der er skrevet til alle dem, der føler sig stressede og ensomme i juletiden. Julen anno 2020.

Neu Sierra – Dirty Me

Neu Sierra er et mystisk, dybfølt navn, der har sine rødder i københavnsk punk, men debuten ”Dirty Me” er en folket, dyster sang om et overgreb, der kanaliserer lige dele Nico og Nick Cave and the Bad Seeds. En rå, drømmende og vedkommende sang om seksualitetens alvor.

Elias Boussnina – Faith

Fynske Elias Boussnina har siden 2019 leveret ærlig r&b og pop, med stærk inspiration fra hiphop. Ep’en Boy fortsætter successen fra debuten, og ”New Low” er et af ep’ens højdepunkter med en brusende sub-bass, strygersamples og slæbende trapbeats. Et godt skåret hit til FM-bølgerne og en sang, der sender hilsner til Post Malone.

Pede B – Svært at overse

Pede B har været på toppen af sit game i 20 år. Han er stadig ordekvilibrist, entertainer og ekstremt produktiv. Inden jul udsender han sit 11. fuldlængdealbum Gudskelov. Førstesinglen ”Svær at overse” er en slags ”return to form” for den erfarne rapper, med gode rim og skarp produktion.

Lukas Graham ft. Wiz Khalifa – Where I’m From

Den danske verdensstjerne fortsætter succesen – nu med ingen ringere end Wiz Khalifa. Trods Khalifas rapvers er ”Where I’m From” klassisk Graham, der – stadig – husker sine rødder. Det virker som om, at sangen udspringer fra en følelse af at stå ved en skillevej, hvor både fortid og fremtid skal prioriteres.

Brimheim – Exquisite Bliss

Dansk/færøske Helena Heinesen Rebensdorff, der figurerer bag aliasset Brimheim, viser med debut ep’en Myself Mispelled en ekstrem sårbarhed og styrke i bevidstheden om, hvor svært det er at eksistere i den her verden. ”Exquisite Bliss” er et medrivende bud på dyster, moderne gothpop, med Rebensdorffs karakteristiske dybe stemme og smuk sangskrivning i fokus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA