Nyhed

Nick Cave deler ny salme

GAFFA.dk – alt om musik

Salmen er ét ud af syv nye værker, der er indspillet ud i et

Nick Cave har for nylig afsluttet indspilningen af et projekt med titlen Seven Psalms. Dette annoncerede den australske musiker gennem hjemmesiden Red Hand Files, hvor han også delte teksten til det sjette værk, der bærer navnet ”Psalm Six”.

Som navnet antyder, byder indspilningen ikke på helt almindelige sange. I stedet består værket af syv spoken word-stykker eller salmer, der er indspillet som ét langt værk. Salmerne understøttes af, hvad musikeren omtaler som ”meget smuk musik, hvis [han] selv skal sige det.” Hver salme beskæftiger sig med et spirituelt emne, herunder glæde, skyld, ondskab og beundring.


Nick Cave bemærker, at Seven Psalms nok ikke vil falde i alles smag, men beskriver værket som ”en dejlig ting”. Kunstneren har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med salmesamlingen, og hvordan den eventuelt vil blive udgivet.

Når han ikke skriver sange og salmer – eller børnebøger – nyder kunstneren at beskæftige sig med keramikfigurer. Desuden får han og konen Susie Bick tiden til at gå i selskab med et egern, som parret på ufrivillig vis kan siges at have adopteret.


Egernet, som har fået navnet Chaos på baggrund af sin adfærd, er særligt vild med at se på parret, når de sidder og ser tv. Cave beskriver situationen som ”nervepirrende”. Chaos ynder også at løbe en tur hen over musikerens arbejdsbord samt at stirre på ham, når han sidder i sin pyjamas og drikker kaffe om morgenen. Den fulde historie om Chaos kan ligeledes læses på hjemmesiden Red Hand Files.

For nylig annoncerede Nick Cave og samarbejdspartneren gennem mange år, Warren Ellis, en kommende USA-turné, som tager sin begyndelse den 1. marts 2022. Nick Cave & The Bad Seeds kan desuden opleves til næste års Northside Festival.

LÆS OGSÅ: Nick Cave deler 46 minutter lang jamsession


ANNONCE