x

Nick Cave skriver børnebog

Nick Cave skriver børnebog

Sangeren står ligeledes bag værkets illustrationer og en lydudgave

Nick Cave må siges at være en travl herre. Oven på en nyligt afsluttet turné med samarbejdspartneren og Bad Seeds-medlemmet Warren Ellis, en rolle som H.G. Wells i en ny film og udgivelsen af B-sides & Rarities II-albummet med Nick Cave & The Bad Seeds, overrasker den australske sanger nu ved at springe ud som børnebogsforfatter, skriver NME. Måske ikke lige det, man ville forvente af kunstneren, der med sit band i 1996 udgav et album med titlen Murder Ballads.

Bogen bærer titlen The Little Thing (Den Lille Ting, red.) og kan allerede nu forudbestilles via Cave Things-hjemmesiden, hvorefter den vil blive sendt fra den 15. november. Værket er oprindeligt skrevet til Caves tre år gamle nabo, Esme.

– Det er fortællingen om en lille ting, der tager på et stort eventyr for at opdage dens identitets sande natur. "Hvad er jeg?" spørger Den Lille Ting. Undervejs møder den en række forskellige karakterer, herunder en tomat, en rulle toiletpapir, et brusehoved, en cupcake og en majskolbe, der leder Den Lille Ting mod dens endelige, glædelige erkendelse, beretter Cave i et statement.

Ved køb af børnebogen kan man desuden downloade en gratis lydudgave med Cave som fortæller, og som også byder på musik fra sangeren selv og Ellis.

LÆS OGSÅ: Sitrende snapshots fra mesterens maskinrum

Næste år udgiver Cave selvbiografien Faith, Hope and Carnage, der er baseret på interviews med journalisten og vennen Sean O’Hagan. Bogen beskrives som ”en meditation om store idéer, herunder tro, kunst, musik, sorg og meget mere” og kommer blandt andet ind på sangerens personlige tragedie, hvor han i 2015 mistede en af sine to tvillingesønner, Arthur, som faldt ud over en klippe efter at have taget LSD, kun 15 år gammel.

Samarbejdspartneren Warren Ellis er ligeledes sprunget ud som forfatter med bogen med den finurlige titel Nina Simone’s Gum. Udgivelsen er opkaldt efter et stykke tyggegummi, som Simone efterlod på scenen til en koncert i London i 1999, og som Ellis følgelig fik fingrene i.

LÆS OGSÅ: Nick Cave deler 46 minutter lang jamsession


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA