Nyhed

Oh Land laver musik til kommende opera

GAFFA.dk – alt om musik

Den nye opera vil udgøre en fusion af den klassiske genre og moderne rytmisk musik

I sæson 22/23 vil publikum kunne se frem til premieren på en ny opera fra Den Fynske Opera. Ida Fogh Kiberg, som er kunstnerisk leder, står bag idéen og libretto, mens musikken er skabt af sanger og komponist Nanna Øland Fabricius (Oh Land) og pianist Adi Zukanovic.

Operaen er blevet til som en co-produktion mellem Den Fynske Opera og Danmarks Underholdningsorkester. Ifølge en pressemeddelelse vil melodien være i centrum. Melodien vil således blive præsenteret både fra et klassisk og et rytmisk perspektiv, som det ofte ses i filmens verden, hvor temaer fortolkes af diverse instrumenter, som hver især bidrager til et unikt udtryk.


At der er tale om rytmiske musikere, som komponerer en opera, bevirker, at operaen fremstår som en fusion. På den måde gentænker og udfordrer det nye værk den klassiske genre, som dette er en del af.

”Vi er meget begejstrede over dette nyskabende samarbejde, som byder på et stjernespækket hold hele vejen rundt. Personligt er det også en milepæl for mig, da det er min første libretto, der nu ser dagens lys,” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Operaens handling holdes endnu hemmelig. Kiberg afslører dog:


”Det bliver en højaktuel opera, som både er relevant for et ældre og et yngre publikum, der ellers tit kan være opdelt.”

Oh Land har i løbet af sin musikalske karriere udgivet fem studiealbums, senest 2019-pladen Family Tree. Sangeren har desuden sendt en ep og en række singler. I 2020 udgav Oh Land den dansksprogede single, ”Vilde Piger, Vilde Drenge”, i samarbejde med den etiopiske popsanger Zeritu Kebede og UNICEF Danmark.

Musikeren har desuden været dommer på talentprogrammet X Factor i en årrække, men vil dog ikke være at finde, når den kommende sæson ruller over skærmen i begyndelse af 2022. I stedet vil sanger Kwamie Liv indtage pladsen bag dommerbordet sammen med Thomas Blachman og Martin Jensen.


LÆS OGSÅ: X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

ANNONCE