Nyhed

Problemer ved opdatering af ældre Macs

GAFFA.dk – alt om musik

Der er rapporteret mange tilfælde af ældre Mac-computere, der ikke længere vil starte efter opgradering til nyeste version af macOS

For nyligt lancerede Apple en ny version af deres operativsystem, macOS. Men meget tyder på, at det kan være en rigtig god idé at vente lidt med at opgradere, hvis du altså har en ældre Mac-computer. Med ældre menes der i dette tilfælde Mac-computere, der ikke bruger Apples egen M1-chip.

Ifølge MacRumors har mange Mac-ejere oplevet, at efter opdatering til den nyeste version af Apples operativsystem, macOS Monterey, vil deres computer ikke længere starte. Nogle har også rapporteret, at deres porte blev slået fra, hvilket betød, at de ikke kunne starte maskinen, fordi de ikke kunne lade den op længere.


Ifølge Gizmodo er det noget, der kun påvirker de ældre MacBook Pro-modeller, Mac mini og iMac, og at modeller, der er baseret på Apples egen chip, M1, ikke er ramt af disse problemer.

Det forlyder, at problemerne er relaterede direkte til den såkaldte firmware i computeren, den software, der styrer computeren på et lavere niveau end selve operativsystemet. En opdatering af den skulle kunne bringe de "døde" Mac-computere tilbage til live igen, men du kan ikke selv opdatere den, med mindre du har en anden Mac, der bruger samme version af macOS. Men en tur ned forbi din lokale Mac-forhandler/servicepartner burde kunne hjælpe dig.

Indtil Apple retter den fejl i macOS, kan det måske være en god ide at vente med at opdatere din gamle Mac.


LÆS OGSÅ: Nu kan kunstnere sælge merchandise på Spotify

ANNONCE