Nyhed

Satiriker udgiver samfundskritisk sang om offentligt ansattes vilkår

GAFFA.dk - alt om musik

På bare en uge er sangen ”Det kan du vel nå på 0 minutter?” blevet afspillet 130.000 gange

Sangen, der er skrevet af musiker og satiriker Karina Willumsen, er en kritik af arbejdsforholdene for folk i omsorgsfag. Derudover er sangen et forsøg på at få kommunalpolitikerne i tale, inden krydset skal sættes den 16. november, hvor kommunalvalget finder sted. Lyt til sangen nederst i artiklen.

Slagsangen med titlen "Det kan du vel nå på 0 minutter?" er inspireret af medlemmerne af fagforeningen FOA, der primært har fokus på offentligt ansattes arbejdsvilkår. Ifølge Karina Willumsen er sangen blevet afspillet 130.000 gange på Facebook på en uge.
 
”Når jeg læser udsagn fra FOAs medlemmer, bekræfter det bare det, vi alle sammen godt ved – at plejesektoren og daginstitutionerne er skåret fuldstændig ind til benet. Der er måske mere tale om et ben, der er skåret over, når overarbejde fordeles ved lodtrækning, og der reelt er handlinger, der er sat til at tage 0 minutter,” forklarer Karina Willumsen i en pressemeddelelse. 
 
Ifølge pressemeddelelsen er Karina Willumsen datter af en lastbilchauffør og en social- og sundhedsassistent, hvorfor arbejdsvilkår for lavtlønnede- og omsorgsfag er noget, der ligger hende nært. 
 
”Gennem min opvækst blev det tydeligt, at vilkårene for arbejdet bare blev dårligere og dårligere, og tiden til at udføre arbejdsopgaverne mindre og mindre. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det vigtigste arbejde i vores samfund er det, der bliver værdsat mindst og nedprioriteret igen og igen. Det skal vi lave om på. Gerne lige nu eller højst indenfor 0 minutter," afrunder hun. 
 
Willumsen har tidligere skrevet og udgivet satiriske sange med politiske agendaer. I marts måned 2021 delte hun en #metoo-sang i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag. Sangen er fra mændenes perspektiv med en tydelig ironisk distance. Den er skrevet til "Hvad må man så?"-melodien og handler om de mænd, som ikke længere kan vide sig sikre på, hvad der er okay, og hvad der ikke er.
 
"Hvad må man så?" er inspireret af #metoo-episoden, hvor Anette Heick blev slikket i øret af Københavns daværende overborgmester Frank Jensen. Karina Willumsen har også skrevet såkaldte "kærlighedssange" til Liberal Alliance-medlemmerne Joachim B. Olsen og Ole Birk Olesen omkring nogle sexistiske udtalelser.

LÆS OGSÅ: Hør satirisk #MeToo-sang fra Kvindernes Internationale Kampdag


Lyt til Karina Willumsens sang "Det kan du vel nå på 0 minutter?" lige her:

ANNONCE