Nyhed

Stor musikprisuddeling støtter Ungarns klemte LGBTQ+-miljø

GAFFA.dk – alt om musik

Budapest er i år vært for MTV Europe Music Awards, der vil vise sin støtte til Ungarns udfordrede LGBTQ+-miljø.
 

Når dette års MTV Europe Music Awards, EMA, løber af stablen søndag, foregår det i Ungarns hovedstad, Budapest, og det er der en helt særlig grund til.

Det er således for at støtte op om landets klemte LGBTQ+-miljø.

- Efter så lang tid kunne jeg ikke være mere lykkelig over, at EMA lander i Budapest, til det der med sikkerhed bliver en ekstraordinær aften, der vil give genlyd globalt.


Sådan lød det fra Raffaele Annecchino, der er præsident og administrerende direktør for ViacomCBS Networks International, i en udtalelse tilbage i oktober ifølge nyhedsbureauet dpa.

ViacomCBS Networks International hører under ViacomCBS, som MTV er en del af.

Ungarn har indført en udskældt lov, som forbyder formidling af indhold, der vurderes at fremme homoseksualitet, til børn under 18 år.


Loven, som blev vedtaget 15. juni og trådte i kraft i juli, forbyder også reklamer, der portrætterer homoseksualitet som en del af et normalt samfund.

Landets premierminister, Viktor Orbán, har igennem sin regeringstid indskrænket rettighederne for homoseksuelle og andre minoriteter.

Parlamentet vedtog eksempelvis i maj sidste år en lov, der forhindrer transpersoner i at skifte køn i deres officielle papirer.


Orbán har udtalt, at loven fra i år ikke er rettet mod homoseksuelle, men handler om at beskytte børn.

Zsanett Szoke er en transvestit i 40'erne. Hun har ifølge eget udsagn oplevet flere verbale overfald på gaden end tidligere.

- Man kan godt leve med det, men jeg kan tydeligt mærke, at tingene flytter sig i en retning af, at folk er blevet mere kritiske over for os, har hun tidligere udtalt til nyhedsbureauet Reuters.


Til MTV Europe Music Awards skal kunstnere som blandt andre Ed Sheeran (billedet), OneRepublic og Måneskin optræde.

Ed Sheeran er desuden nomineret i kategorien Bedste Kunstner sammen med blandt andre stjernerne Lady Gaga og Justin Bieber.

Derudover skal der findes en vinder blandt de nominerede i kategorier som Bedste Gruppe og Største Fans.


Værten for årets EMA er den amerikanske rapper Saweetie.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Danske navne nomineret til MTV European Music Awards


ANNONCE