Nyhed

VIDEOPREMIERE: Se ny live-session med albumaktuelle AySay

GAFFA.dk - alt om musik

I live session-videoen optræder trioen med deres nye single "Kader Olsun", som også er at finde på deres nye debutalbum

AySay udgav deres første fuldlængde album Su Akar den 5. november 2021. I forbindelse med udgivelsen har det dansk-tyrkiske band optaget en live-session af én af singlerne fra albummet. Singlen har titlen "Kader Olsun", som groft oversat betyder "lad det være skæbnen". Live-sessionen er filmet i Thingbæk kalkminer, og du kan se videoen af deres performance nederst i artiklen. 

Indiepop-trioen består af Luna Bülow Ersahin på sang og saz (et traditionelt anatolsk strengeinstrument tilhørende lut-familien), Aske Døssing Bendixen på analogt og digitalt slagtøj samt Carl West Hosbond på guitar.


Titlen på albummet, Su Akar, er tyrkisk og kan oversættes til "vand flyder". Idéen til albumtitlen kom af ordsproget "su akar, yolunu bulur", hvilket betyder "vand, der flyder, vil altid finde sin vej". I en pressemeddelelse forklarer Aysay, at dette ordsprog omfavner deres ønske om at skabe et fælles fodfæste med deres multikulturelle og flersproglige tilgang til musik. 

I oktober skrev to af medlemmerne en kommentar, der blev bragt på GAFFA.dk. Kommentaren omhandler, at vi i Danmark bør hylde kulturel diversitet og etnicitet mere, end vi gør i dag. AySay ønsker at fejre kulturers rigdom og vores fælles historie, hvorfor de laver musik på både dansk, tyrkisk og kurdisk. I kommentaren uddyber de: 

"Det er på tide, at vi åbner op for vores opfattelse af national identitet. Ligesom der er blevet kæmpet for udvikling inden for kønsidentitet eller seksualitet, må vi overgive os til en flydende identitetsskabelse og hylde dens kompleksitet," skriver Luna Bülow Ersahin og Aske Døssing Bendixen.


"Priden er en af de største festligheder i Danmark. Her fejres retten til at have forskellige seksualiteter, køn og meget andet. Tænk hvis vi havde et lignende koncept, hvor vi fejrede vores kulturelle forskelligheder," fortsætter de. 

Gruppen har tidligere udgivet to ep'er, hvoraf den seneste, Kervane fra 2020, fik fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev: "Og sammen skaber de tre altså med deres musik en dybt fascinerende, brobyggende og fin form for smooth indiefolk med elementer af traditionel, anatolsk musik og moderne, vestlig pop."

AySay er aktuelle på livescenen henover efteråret og vinteren. Koncertdatoerne er som følger:


20.11.21: HUSET, musikcaféen, København
25.11.21: Pavillonen, Grenå
02.12.21: Klaverfabrikken, Hillerød
04.12.21: Muzikhuset, Bornholm 
20.01.22: TBA, Aarhus

Billetter til koncerterne kan købes via de enkelte festivaler og spillesteders hjemmesider.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Kom så Danmark, lad os hylde vores etniciteter!


Se AySay optræde med deres nye single "Kader Olsun" lige her:

ANNONCE