Nyhed

Cat Power annoncerer coveralbum

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet vil bære den passende titel Covers

Den 14. januar 2022 udgiver Cat Power et coveralbum med titlen Covers, skriver NME.

Den amerikanske singer-songwriter har delt sin udgave af Frank Oceans nummer ”Bad Religion” fra 2012 og The Pogues’ ”A Pair of Brown Eyes” fra 1985. Covers vil desuden byde på coverversioner af blandt andre Nick Cave, Iggy Pop og Billie Holidays musikalske værker. Albummets trackliste findes nederst i artiklen.


Musikeren har udtalt, at coverudgaven af ”Bad Religion” stammer fra en liveoptræden, hvor Cat Power blev så deprimeret under nummeret ”In Your Face”, at hun i stedet begyndte at inkorporere linjer fra Frank Oceans sang.

”At optræde med covers er en meget rar måde at gøre noget, som føles naturligt for mig, når det kommer til at lave musik,” forklarer sangeren.

LÆS OGSÅ: Heartland Festival klar med flere navne


Cat Power, der bærer det borgerlige navn Chan Marshall, udgav sit debutalbum Dear Sir i 1995 og har i alt udgivet 10 studiealbum, hvoraf det seneste, Wanderer, udkom i 2018. GAFFAs anmelder tildelte albummet fem ud af seks stjerner.

Det er langt fra første gang, at sangeren og produceren fortolker andre kunstneres musik og tekster. Hendes album The Covers Record fra 2000 og pladen Jukebox fra 2008 beskæftigede sig begge med coversange.

I 2018 udsendte musikeren desuden sin egen udgave af Rihannas hitsang ”Stay” fra 2012. I den forbindelse udtalte Cat Power i en officiel meddelelse:


”Jeg elsker traditionen med at lave covernumre. Jeg synes, det er én af de største komplimenter, som du kan give en anden artist. Det er en af de store traditioner i amerikansk musik og en af de sande fornøjelser ved musikhistorien.”

Lyt til Cat Powers fortolkning af "Bad Religion" her:


Trackliste:

 1. Bad Religion (Frank Ocean)
 2. Unhate (Cat Power)
 3. Pa Pa Power (Dead Man’s Bones)
 4. A Pair of Brown Eyes (The Pogues)
 5. Against the Wind (Bob Seger)
 6. Endless Sea (Iggy Pop)
 7. These Days (Jackson Browne)
 8. It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels (Kitty Wells)
 9. I Had A Dream Joe (Nick Cave)
 10. Here Comes A Regular (The Replacements)
 11. I'll Be Seeing You (Billie Holiday)
ANNONCE