Nyhed

Dave Grohl vil spille med ABBA – "Jeg græd som en baby"

GAFFA.dk - alt om musik

I et nyt interview lufter Dave Grohl sine tanker om at spille trommer for ABBA og fortæller om sin reaktion på de nye udgivelser fra de svenske ikoner

At Foo Fighters’ Dave Grohl har en forkærlighed for disco, ved vi allerede. Gruppen udgav tidligere på året en cover-plade, der fortolker Bee Gees-sange. Men det ender ikke der, når det kommer til Dave Grohl og en af de største musikgenrer i 70’erne.

I et interview med BBC, som NME citerer, siger han, at han er kæmpe ABBA-fan, at han ”græd som en baby”, da han hørte det nye musik, og at han faktisk godt kunne forestille sig at spille med bandet.

Sidste måned udgav ABBA to sange som en forsmag på det kommende album Voyage, der udgives den 5. november. De planlægger også en række "abbatar"-hologramkoncerter i London, der starter i maj 2022, og nu lancerer Dave Grohl tanken om, at han kunne blive en levende del af denne ellers kunstige version af koncerten.

p>

Foo Fighters-frontmanden, som ved flere lejligheder har erklæret sin kærlighed til ABBA, blev i et interview med BBC spurgt om, hvordan han reagerede på bandets comeback.

”Herregud, jeg er en stor ABBA-fan. Da jeg så, at de gjorde comeback og havde gang i et album, sendte jeg linket til 100 personer, jeg kender, lyttede derefter til de nye sange og græd som en baby. Jeg græd som en baby. Åh mand!”

Da rockstjernen tog den nye musik til sig, fik han fornemmelsen af, at tiden havde stået helt stille.

”Derudover var det sådan en smuk, romantisk, melankolsk og bittersød retrospektiv følelse. Det er fantastisk. ABBA kan ikke gøre noget forkert.”

Han meddelte derefter, at hvis chancen kommer, vil han spille live med gruppen.

”Vis mig et trommesæt, så sætter jeg mig ved det. Så ja, jeg ville elske at spille med ABBA.”

LÆS OGSÅ: Big Disco Energy i storswingende hyggeprojekt fra Grohl og gutterne

Godt et minut inde i dette klip fra 2017 fortæller Dave Grohl også om sin fascination af ABBA:

ANNONCE